Ernæring og sund kost

Ernæring basics

Har du føler at du ikke kan holde trit med de seneste ernæring nyheder, fordi det altid skiftende? Selv om det er sandt, at hvad der er kendt om ernæring og kost er under udvikling, er der nogle ernæring grundlæggende funktioner, du kan huske. Ved at kende disse ernæring basics, vil du være bedre rustet til at gå igennem den nyeste forskning og rådgivning.

Mastering ernæring basics kommer ned til forståelsen af ​​de fødevarer grupper og blive mere bevidste om kalorier og de roller, som specifikke næringsstoffer spille i en sund kost. Ønsker du at gå ud over de ernæring basics? Tal med din læge eller en diætist for personlig kostråd, der tager højde for din sundhedstilstand, livsstil og mad sympatier og antipatier.

Se også

Sunde kostvaner

Vil du ønsker at vedtage en sund kost, men er ikke sikker på hvor du skal begynde? Som du overveje parade af sunde kostvaner i magasiner og kogebøger, så sørg for at kigge efter en,:

  • Inkluderer en række fødevarer fra de store fødevaregrupper: frugt, grøntsager, fuldkorn, fedtfattig mejeriprodukter, magert protein, nødder og frø, og sunde fedtstoffer
  • Indeholder retningslinjer for, hvor meget mad til at vælge fra hver gruppe
  • Omfatter fødevarer, du kan finde i din lokale købmand
  • Passer til din smag, livsstil og budget
Ernæring og sund kost. Sunde menuer og shopping strategier.
Ernæring og sund kost. Sunde menuer og shopping strategier.

Også overveje dine sundhedsrisici. Har du forhøjet kolesterol eller forhøjet blodtryk? Hvis ja, skal du sørge for at følge en diæt, der er lav i salt, mættet fedt og kolesterol og højt på frugt, grøntsager, fuldkorn og sunde fedtstoffer. For personlig rådgivning, tale med din læge eller en diætist.

Se også

Sund madlavning

God mad er en af ​​livets store glæder. Og for de fleste, er måltider i hjertet af familielivet og fester. Vil du gerne gøre tilfredsstillende og sunde måltider, der hjælper med at beskytte din familie mod hjertesygdomme og andre helbredsproblemer?

Selvfølgelig ville du. Så bevæger sig væk fra kalorie-laden, fedtsyrer og salt bekvemmelighed elementer. Eksperimenter med hurtige og sunde madlavning teknikker, såsom bagning, grillning og sautering. Lær vigtige fødevaresikkerhed tips, opskrifter makeovers og meget mere. Og derefter nyde at vide, at dine nye sund madlavning færdigheder er med til at reducere din families risiko for helbredsproblemer.

Se også

Sunde menuer og shopping strategier

Hvis du er som de fleste, du leder efter måder at gøre måltiderne sundere alligevel lokke. Få dine safter flyder at planlægge sunde menuer ved at gennemse sunde opskrifter online og i kogebøger.

For at forberede din sunde menuer, skal du have sunde ingredienser på hånden. Din shopping strategier bør fokusere på friske og uforarbejdede fødevarer. Det betyder at tilbringe mere tid i producere sektion, hvor du kan bestanden op på frugt og grøntsager. Hold øje ud også for fuldkorn og fedtfattige mejeriprodukter. Et andet centralt shopping strategi - ikke hængende i snack mad og slik sideskibe. Sørg også for at tjekke landmænd markedet i løbet af vækstsæsonen for at se, hvad lokale råvarer er til rådighed.

Se også

Kosttilskud

Kosttilskud er beregnet til at supplere en sund kost, ikke erstatte den. Hvis du er generelt sunde og spise en bred vifte af fødevarer, har du sandsynligvis ikke brug kosttilskud. I visse tilfælde kan der dog berigede fødevarer og kosttilskud være nyttige til at give et eller flere næringsstoffer. For eksempel kan voksne alder 50 eller ældre ikke få nok vitamin B-12 i deres kost, og kan have brug for berigede fødevarer eller ernæringstilskud.

Du kan også overveje en ernæringstilskud, hvis du ikke spiser nok sund mad eller ikke spise en sund række fødevarer. Tal med din læge eller en diætist om, hvorvidt kosttilskud kan være relevante for dig. Vær sikker på at spørge om mulige bivirkninger af kosttilskud, du overvejer - og hvis de har interaktioner med medicin, du tager.

Se også