Ernæring og sund kost

Naturlægemidler, kosttilskud: Hvad at vide, før du køber

Naturlægemidler kosttilskud, er ikke det rigtige for alle. Få fakta, før du køber.

Echinacea at forebygge forkølelse. Ginkgo til at forbedre hukommelsen. Hørfrø at sænke kolesteroltallet. Listen af ​​naturlægemidler går på og.

Naturlægemidler, kosttilskud, undertiden kaldet botaniske, er ikke nye. Planter er blevet brugt til medicinske formål i tusinder af år. Imidlertid har urtekosttilskud ikke har været underkastet den samme videnskabelige undersøgelser og er ikke så strengt reguleret som medicin. For eksempel behøver skaberne af naturlægemidler kosttilskud ikke at få godkendelse fra Food and Drug Administration (FDA), før at sætte deres produkter på markedet.

Alligevel nogle naturlægemidler kosttilskud - herunder produkter mærket som "naturlige" - har narkotika-lignende effekter, som kan være farlige. Så det er vigtigt at gøre dit hjemmearbejde og undersøge potentielle fordele og bivirkninger af naturlægemidler kosttilskud, før du køber. Og sørg for at tale med din læge, især hvis du tager medicin, har kroniske helbredsproblemer eller er gravid eller ammer.

Er urtekosttilskud sikkert?

Naturlægemidler kosttilskud er reguleret af FDA, men ikke som lægemidler eller som levnedsmidler. De falder ind under en kategori kaldet kosttilskud. Reglerne for kosttilskud er som følger:

 • Producenterne behøver ikke at søge FDA godkendelse, før du sætter kosttilskud på markedet. Desuden kan virksomheder hævder, at produkter tackle et næringsstof mangel, support sundhed eller er knyttet til kroppens funktioner - hvis de har støtte forskning og de omfatter en ansvarsfraskrivelse, at FDA ikke har vurderet kravet.
 • Producenterne skal følge god fremstillingspraksis at sikre, at kosttilskud behandles konsekvent, og lever op til kvalitetsstandarderne. Disse regler har til formål at holde de forkerte ingredienser og forurenende stoffer, såsom pesticider og bly, ud af kosttilskud, samt sørge for, at de rigtige ingredienser indgår i passende mængder.
 • Når et kosttilskud er på markedet, FDA er ansvarlig for at overvåge dets sikkerhed. Hvis FDA finder et produkt at være usikre, kan det tage sag mod producenten eller forhandleren eller begge dele, og kan udstede en advarsel eller kræve, at produktet skal fjernes fra markedet.

Disse regler giver sikkerhed for, at naturlægemidler kosttilskud opfylder bestemte kvalitetskrav, og at FDA kan gribe ind for at fjerne farlige produkter fra markedet.

Reglerne er dog ikke garantere, at urtekosttilskud er sikre at bruge for alle. Fordi mange kosttilskud indeholder aktive ingredienser, der har stærke virkninger i kroppen, kan disse produkter udgøre uventede risici. For eksempel kunne tage en kombination af naturlægemidler kosttilskud eller bruge kosttilskud sammen med ordineret medicin fører til skadelige, selv livstruende resultater. Af denne grund er det vigtigt at tale med din læge, før du bruger urtekosttilskud.

Hvordan kan du vide hvad der er i en urtekosttilskud?

FDA kræver, at følgende oplysninger skal medtages på etiketterne af alle naturlægemidler kosttilskud:

 • Navnet på den urtekosttilskud
 • Navn og adresse på fabrikanten eller forhandleren
 • En komplet liste over ingredienser - enten i Supplement Facts panelet eller opført under den
 • Portionsstørrelse, beløb og aktiv ingrediens

Hvis du ikke forstår noget på en urtekosttilskud etiket, så spørg din læge eller apoteket til en forklaring.

En nem måde at sammenligne ingredienser i produkter er ved at bruge kosttilskud Labels Database, som er tilgængelig på National Library of Medicine hjemmeside. Databasen indeholder oplysninger om ingredienserne til tusindvis af kosttilskud sælges i Europa. Du kan se op produkter ved mærkenavn, bruger aktiv ingrediens eller producenten.

Se også

Naturlægemidler, kosttilskud: Hvad at vide, før du køber

Hvordan kan du vide, om urtekosttilskud påstande er sande?

Producenter af naturlægemidler kosttilskud er ansvarlig for at sikre, at de påstande, de gør om deres produkter ikke er falske eller vildledende, og at de er bakket op af tilstrækkelig dokumentation. Men de er ikke forpligtet til at indsende denne dokumentation til FDA.

Ernæring og sund kost. Spørg din læge eller apotek.
Ernæring og sund kost. Spørg din læge eller apotek.

Så vær en smart forbruger og gøre lidt hjemmearbejde. Må ikke bare stole på et produkts markedsføring. Kig efter objektive, forskningsbaseret oplysninger til at vurdere et produkts påstande. For at få pålidelige oplysninger om et bestemt tillæg:

 • Spørg din læge eller apotek. Selv om de ikke kender en bestemt supplement, kan de være i stand til at henvise dig til den nyeste medicinske vejledning om dets anvendelser og risici.
 • Kig efter videnskabelige forskningsresultater. To gode kilder omfatter National Center for Komplementær og Alternativ Medicin (NCCAM) og Kontoret for kosttilskud. Begge har hjemmesider, der giver oplysninger til at hjælpe forbrugerne med at træffe informerede valg om kosttilskud.
 • Kontakt producenten. Hvis du har spørgsmål om et bestemt produkt, så ring til producenten eller forhandleren. Bed om at tale med nogen, der kan besvare spørgsmål, såsom hvilke data virksomheden har for at underbygge sine produkter påstande.

Hvem bør ikke bruge naturlægemidler kosttilskud?

Hvis du har helbredsmæssige problemer, er det vigtigt, at du taler med din læge, før du prøver urtekosttilskud. I virkeligheden, i nogle højrisikosituationer vil din læge sandsynligvis anbefale, at du undgår urtekosttilskud helt.

Det er især vigtigt, at du taler med din læge, før du bruger naturlægemidler kosttilskud, hvis:

 • Du tager receptpligtig medicin eller over-the-counter (OTC) medicin. Nogle urter kan forårsage alvorlige bivirkninger, når det blandes med recept og håndkøbsmedicin, såsom aspirin, blodfortyndende medicin eller blodtryk medicin. Tal med din læge om mulige interaktioner.
 • Du er gravid eller ammer. Medicin, der kan være sikkert for dig som voksen kan være skadeligt for dit foster eller din amning spædbarn. Som en generel regel, ikke tage nogen medicin - recept, OTC eller naturlægemidler - når du er gravid eller ammer, medmindre din læge godkender.
 • Du har kirurgi. Mange naturlægemidler kosttilskud kan påvirke succes for kirurgi. Nogle kan nedsætte virkningen af ​​bedøvelsesmidler eller forårsager farlige komplikationer, såsom blødning eller højt blodtryk. Fortæl din læge om eventuelle urter, du tager eller overvejer at tage, så snart du ved, du har brug for kirurgi.
 • Du er yngre end 18 år eller ældre end 65 år. Ældre voksne kan metabolisere medicin forskelligt. Og få urtekosttilskud er blevet testet på børn eller har etableret sikre doser til børn.

Sikkerhed tips til brug af naturlægemidler kosttilskud

Hvis du har gjort dit hjemmearbejde og planlægger at prøve en urtekosttilskud, spille det sikkert med disse tips:

 • Følg supplement instruktioner. Må ikke overstige anbefalede doser eller tage urten længere end anbefalet.
 • Hold styr på, hvad du tager. Tag kun én supplement ad gangen for at afgøre, om det er effektivt. Lav et notat om, hvad du tager - og hvor meget hvor længe - og hvordan det påvirker dig.
 • Være forsigtig med kosttilskud fremstillet uden for USA. Herbal produkter fra nogle europæiske lande er stærkt reguleret og standardiseret. Men giftige ingredienser og receptpligtig medicin er blevet fundet i kosttilskud fremstillet andre steder, især Kina, Indien og Mexico.
 • Tjek varslinger og advarsler. FDA og nccam føre lister over kosttilskud, som er under regulatorisk eller som er blevet rapporteret at forårsage bivirkninger. Tjek deres hjemmesider jævnligt for opdateringer.

Se også