Ernæring og sund kost

Sund madlavning for 1 eller 2

Må ikke nøjes med rester eller frosne middage. Med lidt planlægning, kan du nyde sunde og lækre måltider om du spiselokaler alene eller sammen med en kammerat.

Har du tid til sund madlavning, når du madlavning for dig selv? Hvis ikke, du sælger dig selv kort. I stedet for at afregne for madrester og frosne middag, så prøv at eksperimentere med disse tips om sund madlavning for en eller to:

  • Lav en plan. Tag dig tid til at notere ned ugens menu og en indkøbsliste. Du finder det gør dine dagligvarer lettere og sikrer, at du har alt hvad du behøver, når du er klar til at lave mad.
  • Bestanden dit spisekammer. Hold konserverede grøntsager, bønner og frugter på hånden til hurtige og sunde tilføjelser til måltider. Skyl konserverede grøntsager og bønner under koldt rindende vand for at sænke deres saltindhold. Overvej fuldkorn, såsom quinoa, byg og pasta. Tørrede fødevarer er let portioned for én.
  • Udnyt din fryser. Køb i bulk og fryse i mindre mængder, som du kan tø og kog i et eller to måltider. Du kan blive overrasket over at erfare, at du også kan fryse fødevarer, herunder brød, kød, frugt, grøntsager, fuldkorn og nødder og frø. Frysning holder maden frisk længere, og hjælper med at forebygge affald. For den bedste kvalitet, fryse maden, mens den er frisk.
  • Kog et parti og fryse enkeltportioner. For eksempel kan en gryderet eller gryderet foretage og fryse individ-størrelse portioner. Derefter tage kun den mængde mad, du har brug for. Vær sikker på at skrive dato og indhold på pakninger og flytte ældre pakker frem, som du tilføjer mad til fryseren.
  • Forbered en parabol måltider. Til hurtig og enkel madlavning, skal du vælge en ret, som tjener som hele måltidet. Kig efter retter, der indeholder elementer fra flere fødevarer grupper, såsom kød, fuldkorn, bælgfrugter og grøntsager. Sunde eksempler omfatter oksekød, byg og vegetabilske gryderet, kylling, grøntsager og ris gryderet, kalkun og bønner gryderet, og vegetariske chili.
  • Brug ekstra omtanke. Plan måltider, så du kan bruge den ekstra mad i nye retter. For eksempel koge ris som en side parabol til et måltid, og brug derefter resten i en gryde eller risengrød. Bag kylling til et måltid og bruge resterne i sandwich eller suppe, eller smide med greens, tørret frugt og nødder til en velsmagende salat. Eller lave en farsbrød blanding og bage nogle som en farsbrød og fryse den ubehandlede del til at bruge senere i fyldte peberfrugter.
  • Shop med bekvemmelighed i tankerne. Du ved, at der vil være dage, hvor du ikke har tid til at lave mad. Så planlægge og holde på hånden klar til indtagelse, fedtfattig, nedsat natrium dåse suppe og fedtfattige frosne måltider eller færdigpakkede single-serving fødevarer. Sidstnævnte kan være pebret, så bestanden op, når du finder et salg.

Se også

Sund madlavning for 1 eller 2

Sund madlavning: hvordan holde det sjovt

Finde inspiration kan være en af ​​de største udfordringer, når det kommer til madlavning for én. Heldigvis kan du finde et væld af kogebøger om madlavning til en eller to personer. Nogle endda give praktisk rådgivning om sådanne ting som at vælge sunde fødevarer, planlægning menuer, shopping og læsning fødevaremærker.

Ernæring og sund kost. Udnyt din fryser.
Ernæring og sund kost. Udnyt din fryser.

Må ikke være bange for at blande tingene op og prøv en nærende mellemmåltid i stedet for et traditionelt måltid, når du kort på tid eller energi. For eksempel sprede et brune ris kage med ricotta ost og friske jordbær eller herbed gedeost og snittede oliven. Andre snack-turned-måltid ideer er majs boller serveret med æble og ost skiver, eller fedtfri refried bønner blandet med salsa, en lille mængde fedtfattig creme fraiche og bagte tortilla chips.

Endelig hvorfor ikke forkæle dig selv med selskab fra tid til anden? Inviter venner eller slægtninge i at prøve nogle af dit hjem madlavning. Eller starte en Madklubben - det er en stor mulighed for at prøve nye opskrifter og have det sjovt i køkkenet.

Se også