Ernæring og sund kost

Økologiske fødevarer: er de sikre? mere nærende?

Oplev den reelle forskel mellem økologiske fødevarer og deres traditionelt dyrkede kolleger, når det kommer til ernæring, sikkerhed og pris.

Når kun findes i helsekost butikker, økologiske fødevarer er nu en fast bestanddel på de fleste supermarkeder. Og der er skabt lidt af et dilemma i producere midtergangen. På den ene side har du en konventionelt dyrket æble. På den anden side har du en, der er økologisk. Begge æbler er faste, skinnende og rød. Begge giver vitaminer og fibre, og begge er fri for fedt, natrium og kolesterol. Hvilken skal du vælge?

Konventionelt dyrket producerer generelt koster mindre, men er økologiske fødevarer sikrere eller mere nærende? Få fakta, før du handler.

Konventionel vs Økologisk landbrug

Ordet "økologisk" refererer til den måde dyrker og forarbejder landbrugsprodukter, såsom frugt, grøntsager, korn, mejeriprodukter og kød. Økologisk landbrugsmetoder er designet til at fremme jord og vand bevaring og mindske forureningen. Landmænd, der dyrker økologiske produkter og kød bruger ikke konventionelle metoder til at befrugte, bekæmpelse af ukrudt eller forhindre husdyr sygdom. For eksempel, i stedet for at bruge kemiske ukrudtsmidler kan økologiske landmænd gennemføre mere sofistikerede sædskifter og sprede barkflis eller gødning for at holde ukrudtet i skak.

Her er nogle vigtige forskelle mellem konventionelt og økologisk landbrug:

Konventionel Økologisk
Påfør kunstgødning for at fremme plantevækst. Påfør naturlig gødning, såsom gødning eller kompost, at fodre jord og planter.
Spray syntetiske insekticider at reducere skadedyr og sygdomme. Spray pesticider fra naturlige kilder, bruge gavnlige insekter og fugle, parring forstyrrelser eller fælder at reducere skadedyr og sygdomme.
Brug syntetiske herbicider til at håndtere ukrudt. Brug miljømæssigt-genererede plante-drab compounds; rotere afgrøder, indtil, hånd weed eller barkflis til at håndtere ukrudt.
Giv dyr antibiotika, væksthormoner og medicin til at forebygge sygdom og stimulere væksten. Giv dyrene økologisk foder og give dem adgang til udendørs. Brug forebyggende foranstaltninger - såsom roterende græsning, en afbalanceret kost og rent hus - for at hjælpe med at minimere sygdommen.

Økologisk eller ej? tjekke etiketten

Det amerikanske Department of Agriculture (USDA) har etableret et økologisk certificering program, der kræver, at alle økologiske fødevarer til at opfylde strenge offentlige standarder. Disse standarder regulerer, hvordan sådanne fødevarer dyrkes, håndteres og forarbejdes.

Ethvert produkt mærkes som økologiske, skal være USDA certificeret. Kun producenter, der sælger mindre end 3740€ om året i økologiske fødevarer er undtaget fra denne certificering, men de er stadig forpligtet til at følge USDA standarder for økologiske fødevarer.

Hvis en fødevare har et USDA Organic label, betyder det, det er produceret og forarbejdet i henhold til USDA standarder. Seglet er frivillig, men mange økologiske producenter bruger det.

Produkter, der helt økologisk - såsom frugt, grøntsager, æg eller andre single-ingrediens fødevarer - er mærket 100 procent økologisk og kan bære USDA segl.

Fødevarer, der har mere end én ingrediens, såsom morgenmadsprodukter, kan bruge USDA økologiske segl plus følgende formulering, afhængigt af antallet af økologiske ingredienser:

  • 100 procent økologisk. At bruge denne sætning, skal produkterne være enten helt økologisk eller lavet af alle økologiske ingredienser.
  • Økologisk. Produkterne skal være mindst 95 procent økologisk at bruge dette udtryk.
Ernæring og sund kost. Vælg en række fødevarer fra en række forskellige kilder.
Ernæring og sund kost. Vælg en række fødevarer fra en række forskellige kilder.

Produkter, der indeholder mindst 70 procent økologiske ingredienser kan sige "lavet med økologiske ingredienser" på etiketten, men må ikke bruge segl. Fødevarer, der indeholder mindre end 70 procent økologiske ingredienser kan ikke bruge segl eller ordet "økologisk" på deres produktmærker. De kan omfatte økologiske varer i deres ingrediensliste, dog.

Må »økologisk« og »naturlige« betyder det samme?

Nej, "naturlig" og "økologisk" ikke udskiftelige vilkår. Du kan se "naturlige" og andre udtryk såsom "alle naturlige", "frilands" eller "hormon-fri" på fødevaremærker. Disse beskrivelser skal være sandfærdig, men ikke forveksle dem med begrebet "økologisk". Kun fødevarer, der er dyrket og forarbejdet i henhold til USDA økologiske standarder kan mærkes økologisk.

Se også

Økologiske fødevarer: er de sikre? mere nærende?

Økologiske fødevarer: er det mere nærende?

Svaret er endnu ikke klart. En nylig undersøgelse undersøgte de sidste 50 år værd af videnskabelige artikler om næringsindholdet i økologiske og konventionelle fødevarer. Forskerne konkluderede, at organisk og konventionelt producerede fødevarer er sammenlignelige i deres næringsindhold. Forskningen på dette område er i gang.

Økologiske fødevarer: andre overvejelser

Mange faktorer har indflydelse på beslutningen om at vælge økologiske fødevarer. Nogle mennesker vælger økologiske fødevarer, fordi de foretrækker smagen. Men andre vælger økologisk på grund af bekymringer såsom:

  • Pesticider. Konventionelle avlere anvende pesticider for at beskytte deres afgrøder fra forme, insekter og sygdomme. Når landmænd sprøjtegifte, kan dette efterlade rester på råvarer. Nogle mennesker køber økologiske fødevarer til at begrænse deres eksponering for disse rester. Ifølge USDA, bærer økologiske produkter signifikant færre pesticidrester end ikke konventionelle produkter. Men rester på de fleste produkter - både organisk og nonorganic - ikke overstiger regeringens sikkerhedsbestemmelser tærskler.
  • Tilsætningsstoffer. Økologiske regler forbud eller strenge restriktioner for anvendelsen af tilsætningsstoffer, tekniske hjælpestoffer (stoffer, der anvendes under behandlingen, men ikke tilsættes direkte til fødevarer) og tilsætning agenter almindeligt anvendt i nonorganic fødevarer, herunder konserveringsmidler, kunstige sødestoffer, farvestoffer og smagsstoffer, og mononatriumglutamat.
  • Miljø. Nogle mennesker køber økologiske fødevarer af miljømæssige årsager. Økologisk landbrugsmetoder er designet til at gavne miljøet ved at reducere forurening og bevarelse af vand-og jordkvalitet.

Er der ulemper ved at købe økologisk?

Et fælles anliggende med økologisk mad koste. Økologiske fødevarer typisk koste mere end deres konventionelle kolleger. Højere priser skyldes, til dels dyrere landbrugsmetoder.

Da organiske frugter og grøntsager ikke behandles med voks eller konserveringsmidler, kan de ødelægge hurtigere. Desuden kan nogle økologiske produkter ser mindre end perfekt - ulige former, varierende farver eller mindre størrelser. Dog skal økologiske fødevarer opfylder de samme kvalitets-og sikkerhedsstandarder som de konventionelle fødevarer.

Fødevaresikkerhed tips

Uanset om du går helt økologisk eller vælge at blande konventionelle og økologiske fødevarer, skal du sørge for at holde disse tips i tankerne:

  • Vælg en række fødevarer fra en række forskellige kilder. Dette vil give dig en bedre blanding af næringsstoffer og reducere din risiko for udsættelse for et enkelt pesticid.
  • Køb frugt og grøntsager i sæsonen, når det er muligt. At få de friskeste råvarer, så spørg din købmand hvilken dag nye produkter ankommer. Eller tjek din lokale landmænd marked.
  • Læs fødevareetiketter omhyggeligt. Bare fordi et produkt siger, det er organisk eller indeholder økologiske ingredienser betyder ikke nødvendigvis, det er et sundere alternativ. Nogle økologiske produkter stadig kan være høj i sukker, salt, fedt eller kalorier.
  • Vask og skrub friske frugter og grøntsager grundigt under rindende vand. Vask hjælper med at fjerne snavs, bakterier og rester af kemikalier fra overfladen af frugt og grøntsager. Ikke alle pesticidrester kan fjernes ved vask, selv om. Du kan også skræl frugt og grøntsager, men peeling kan betyde at miste nogle fibre og næringsstoffer.

Se også