Rygestop

Afslut Ryge basics

Tobak er en morder. Rygere og andre tobaksvarer brugere er mere tilbøjelige til at udvikle sygdommen og dø tidligere end er mennesker, der ikke bruger tobak. Hvis du ryger, kan du bekymre dig om hvad det gør for dit helbred. Du har sikkert bekymre dig for om, hvor svært det kan være at stoppe med at ryge. Nikotin er stærkt vanedannende, og til at stoppe med at ryge - især uden hjælp - kan være svært. Faktisk de fleste mennesker ikke lykkes første gang, de forsøger at stoppe med at ryge. Det kan tage mere end én prøve, men du kan stoppe med at ryge.

Tag det første skridt: Beslut dig for at stoppe med at ryge. Sæt et stop dato. Og derefter drage fordel af de mange ressourcer til rådighed til at hjælpe dig med succes op med at ryge.

Se også

Afslut-ryger handlingsplan

Rygestop. Afslut-ryger handlingsplan.
Rygestop. Afslut-ryger handlingsplan.

Nu hvor du har besluttet at stoppe med at ryge, er det tid til at kortlægge din ryge-handlingsplan. Et af de første skridt i din ryge-handlingsplan skal "Get støtte."

Support kan komme fra familie, venner, din læge, en rådgiver, en støttegruppe eller en telefon Quitline. Der kan også komme fra brugen af ​​en eller flere af de medikamenter godkendt af Food and Drug Administration til rygestop.

Et andet vigtigt skridt i dit ryge-handlingsplan? Planlægning for udfordringer. For eksempel lave en liste over højrisiko-steder, du ønsker at undgå, når du starter din ryge-planen. Tænk på andre steder at gå, hvor rygning ikke er tilladt, såsom et indkøbscenter, et museum eller biograf.

Se også

Living røgfri

Hvad betyder levende røgfri betyde? Living røgfri er din mulighed for at leve et sundere og sandsynligvis længere levetid. Ved udgangen af ​​dit første år, nedsætter din risiko for hjerteanfald med halvdelen. Med fem år, det er næsten det samme som en, der aldrig har røget. Living røgfrit kan også betyde en bedre livskvalitet - med mere udholdenhed og en bedre evne til at værdsætte smag og lugt.

Men bor røgfri betyder ikke leve uden stress. Faktisk ofte rygere citere stress som en grund til recidiverende. I stedet for at bruge nikotin til hjælpe med at håndtere stress, skal du nødt til at lære nye måder at håndtere. Vær proaktiv. Du kan finde ud af mere om stresshåndtering online eller på biblioteket. For mere hjælp, så tal med din læge eller en mental sundhed udbyder.

Se også