Hypnose

Definition

Hypnose, også kaldet hypnoterapi eller hypnotiske forslag, er en trance-lignende tilstand, hvor du har øget fokus og koncentration. Hypnose er normalt gøres ved hjælp af en terapeut ved hjælp verbal gentagelse og mentale billeder. Når du er under hypnose, du normalt føler dig rolig og afslappet, og er mere åben for forslag.

Hypnose kan bruges til at hjælpe dig med at få kontrol over uønskede adfærd eller til at hjælpe dig til bedre at klare angst eller smerte. Det er vigtigt at vide, at selvom du er mere åben over for forslag under hypnose, behøver du ikke mister kontrollen over din opførsel.

Se også

Hvorfor det er gjort

Hypnose kan være en effektiv metode til at klare stress og angst. Især kan hypnose reducere stress og angst før en medicinsk procedure, såsom en bryst biopsi.

Hypnose er blevet undersøgt for andre forhold, herunder:

 • Smerter kontrol. Hypnose kan være gavnligt for smerter forbundet med kræft, irritabel tyktarm, fibromyalgi, kæbeleddet problemer, tandbehandlinger og hovedpine.
 • Hedeture. Hypnose kan lindre symptomerne på hedeture i forbindelse med overgangsalderen.
 • Adfærdsændring. Hypnose er blevet anvendt med en vis succes i behandlingen af søvnløshed, sengevædning, rygning, fedme og fobier.

Se også

Risici

Hypnose, der er udført af en uddannet terapeut eller sundhedsplejerske betragtes som et sikkert, komplementær og alternativ medicin behandling. Dog kan hypnose ikke være hensigtsmæssigt i mennesker med svær psykisk sygdom.

Bivirkningerne ved hypnose er sjældne, men kan omfatte:

 • Hovedpine
 • Sløvhed eller svimmelhed
 • Angst eller lidelse
 • Oprettelse af falske erindringer

Brug særlig forsigtighed, før du bruger hypnose for alder regression til at hjælpe dig genopleve tidligere begivenheder i dit liv. Denne praksis er stadig kontroversielt, og har begrænset videnskabelig dokumentation til støtte for sin brug. Det kan forårsage stærke følelser og kan ændre dine minder eller fører til skabelse af falske erindringer.

Se også

Hvordan du forbereder

Du behøver ikke nogen særlig forberedelse til at gennemgå hypnose. Men det er en god idé at bære behageligt tøj til at hjælpe dig slappe af. Sørg også for, at du er godt er udhvilet, så du ikke er tilbøjelig til at falde i søvn i løbet af sessionen.

Hypnose. Smerter kontrol.
Hypnose. Smerter kontrol.

Vær sikker på at du omhyggeligt vælge en terapeut eller sundhedsplejerske til at udføre hypnose. Få en anbefaling fra en, du stoler på. Lær så meget som du kan om nogen terapeut, du overvejer. Start med at stille spørgsmål, såsom:

 • Har du har uddannelse i et område som psykologi, medicin, socialt arbejde eller tandlæge?
 • Er du licens i dit speciale i denne tilstand?
 • Hvor har du gå i skole, og hvor har du din post-graduate uddannelse?
 • Hvor meget træning har du haft i hypnoterapi og fra hvad skolerne?
 • Hvilke faglige organisationer tilhører du?
 • Hvor længe har du været i praksis?
 • Hvad er dine gebyrer?
 • Vil forsikring dækker dine tjenester?

Se også

Hvad du kan forvente

Terapeuten vil forklare processen med hypnose og gennemgå, hvad du håber at opnå. Så terapeut vil typisk tale i en blid, beroligende tone og beskrive billeder, der skaber en følelse af afslapning, sikkerhed og trivsel.

Når du er i en modtagelig tilstand, vil terapeuten foreslå måder for dig at nå dine mål, såsom at reducere smerte eller fjerne cravings at ryge. Terapeuten kan også hjælpe dig med at visualisere levende, meningsfulde mentale billeder af dig selv nå dine mål.

Når sessionen er overstået, enten du er i stand til at bringe dig ud af hypnose eller din terapeut hjælper dig afslutte din trance-lignende tilstand.

I modsætning til, hvordan hypnose er undertiden beskrives i film eller på tv, behøver du ikke mister kontrollen over din adfærd, mens under hypnose. Også, du generelt fortsat opmærksom på og huske, hvad der sker under hypnose.

Du kan i sidste ende være i stand til at praktisere selvhypnose, hvor du fremkalde en tilstand af hypnose i sig selv. Du kan bruge denne færdighed efter behov - for eksempel efter en kemoterapi session.

Se også

Resultater

Hypnose kan være effektiv i at hjælpe folk til at klare smerte, stress og angst. Det kan også være effektivt som en del af et omfattende program for at holde op med at ryge eller tabe sig.

Hypnose er ikke ret for alle, selv om. For eksempel kan du ikke være i stand til at indtaste en tilstand af hypnose helt nok til at gøre det effektivt. Nogle terapeuter mener, at jo mere sandsynligt du er til at blive hypnotiseret, jo mere sandsynligt er det, at du vil nyde godt af hypnose.

Se også