Voksen sundhed

Sund og rask

Når du tænker på voksen sundhed, kunne man tro om forskellige måder at forblive sunde - fra hånd-vask og vacciner til forebyggelse af kræft. Godt for dig! De valg, du gør hver dag gå en lang vej mod at fremme voksen sundhed.

Det er lige så vigtigt at være opmærksom på dine symptomer. Vide, hvilke voksne sundhedspleje advarselstegn fortjener lægehjælp fra uforklarligt vægttab eller ændringer i afføringsvaner til åndenød og pludselige hovedpine.

Og selvfølgelig er regelmæssig fysisk eksamener og voksne sundhedspleje screening test en vigtig del af forebyggende voksen sundhedspleje. Vide, hvilke screeningsundersøgelser du har brug for, og hvor ofte at få dem gjort. Tidlig påvisning er ofte nøglen til en vellykket behandling.

Se også

Tandpleje

Regelmæssig tandpleje er en vigtig del af mundhygiejne. Have sunde tænder og tandkød er ikke givet, selv om. Hvis du tror du er for træt til at børste dine tænder eller for travlt til at bruge tandtråd, så husk at dit smil afhænger af disse enkle tandpleje vaner. Børste op på daglige tandpleje tips, og vide, hvilke tegn og symptomer fortjener en tandlæge opmærksomhed.

Overvej også almindelige tandpleje spørgsmål. Skal du bruge en elektrisk tandbørste eller en almindelig tandbørste? Er whitening tandpasta virkelig arbejde? Skulle din tandpleje omfatte fluorid behandlinger eller dental fugemasser? Hvor ofte skal du besøge tandlægen for professionelle dental rensninger? Hvad kan du gøre ved dårlig ånde?

Tandpleje tæller. Tag ansvar for din tandpleje i dag!

Se også

Hudpleje

Proaktiv hudpleje kan hjælpe med at holde din hud ung og sund. Start med hudpleje regel nr. 1 - beskytte dig mod solen. Når du er udendørs, bære beskyttelsesdragt og bruge generøse mængder af solcreme. Derefter overveje andre hudplejeprodukter basics, fra at undgå stærke sæber og begrænse bad tid til at spise en sund kost og håndtere stress.

Selvfølgelig går hudpleje ud over solcreme og daglig rengøring. Forstå de risici og fordele af tatoveringer og piercinger, herunder de nyeste tatovering fjernelse teknikker. Kender ins og outs af sunless garvning produkter. Find ud af de bedste måder at behandle acne. Overvej, om laser hårfjerning er det rigtige for dig. Uanset hvad din hudpleje behov, regne pålidelige oplysninger til at hjælpe din hud ser sit bedste.

Se også

Neglepleje

Tag et nærmere kig på dine negle. Er de stærke og sunde leder? Eller ser du kamme, buler, eller områder med usædvanlig farve eller form? Korrekt neglepleje er vigtig, om dine negle er sunde eller har behov for særlig opmærksomhed. Overvej top neglepleje tips, fra at holde dine negle rene og trimmes til fugtgivende dine negle ofte.

Hvis du stoler på manicure til at holde dine negle ser godt ud, hvad de skal forvente fra din neglepleje tekniker. Hvis du har svage eller skøre negle, forstår SKAL og MÅ IKKE af forskellige neglepleje produkter. Hvis du har tendens til at bide dine negle, så tænk over, hvad brændstoffer adfærd.

Husk, at basale neglepleje gå en lang vej mod at holde dine negle sunde.

Se også

Optiker

Har du medtage optiker i dit generelle sundhedspleje? Hvis du ser tydeligt, er det nemt at overse rutinemæssig øjenpleje - men det er stadig vigtigt. Regelmæssig øjenundersøgelser give din optiker specialist en chance for at hjælpe dig med at rette eller tilpasse sig synsforstyrrelser, samt opdage øjenproblemer i den tidligste fase.

Hvis du bruger briller eller kontaktlinser, kan du overveje laser øje kirurgi som en del af din optiker. Forstå, hvem der er en god kandidat til øjenkirurgi, samt de risici og fordele ved operationen.

Det er også vigtigt at tænke på almindelige synsproblemer som du alder, fra svært ved at læse småt til grå stær og grøn stær. Vide, hvad der er normalt - og hvad der ikke - kan hjælpe dig med at fremme den bedste øje omhu.

Se også

Sleep

Adult sundhed. Sunde relationer.
Adult sundhed. Sunde relationer.

Det kan være svært at få en god nats søvn. Arbejde, husførelsesopgaverne-og familiemæssige forpligtelser sommetider tage prioritet over søvn. Faktor i en partners snorken eller uventede udfordringer, såsom økonomiske bekymringer, eller en sygdom, og kvalitet søvn kan være endnu mere undvigende. Alligevel, du er ikke dømt til at vende og dreje sig nat efter nat.

For at forbedre din søvn, overveje simple egenomsorg tips - såsom at holde sig til en søvn tidsplan og afslappende før seng. Hvis du tænker på at bruge en sove støtte, ved, hvad du får dig selv ind. Over-the-counter søvn hjælpemidler kan være effektive for en lejlighedsvis søvnløs nat, men de er ikke beregnet til langvarig brug.

Må ikke antage, at en god nats søvn er kun en drøm. Hvis sleep fortsat undvigende, så spørg din læge om andre behandlingsmuligheder.

Se også

Mental sundhed

Hvordan kan du fortælle om en mental sundhed spørgsmål er normal eller ej? Det er svært. Grænsen mellem normal og unormal mental sundhed ofte udvisket. Alligevel er det nyttigt at overveje dine følelser, tanker og adfærd i forhold til kulturelle normer og andre benchmarks.

Ofte vrede ledelse er et centralt aspekt af mental sundhed. Udtrykt korrekt, kan vrede være sundt. Faktisk er vrede i sig selv ikke problemet - det er, hvordan du håndterer det. Overvej, om du kan have gavn af nye måder at håndtere vrede.

Mental sundhed omfatter også emner som selvværd, relationer og modstandskraft. Hvis du kæmper med selvværd, benægtelse eller andre psykiske problemer, så husk, at hjælpen er til rådighed. For at finde en mental sundhed udbyder, så spørg din familie læge om en henvisning.

Se også

Sunde relationer

Sunde relationer med familie, kan venner og andre kære være en stor kilde til støtte, komfort og kærlighed. Alligevel har sunde relationer ikke nødvendigvis ske af sig selv. Ofte sunde relationer kræver kompromis og tilgivelse. Når en du holder sårer dig, kan du holde på vrede, bitterhed og tanker om hævn - eller du kan omfavne tilgivelse og bevæge sig fremad.

Nogle gange, ærlig kommunikation er alt det tager at klare forholdet kriser og opretholde sunde relationer. I andre tilfælde kan familien terapi eller andre former for rådgivning være nyttig.

Hvis et forhold bliver misbrug, er det vigtigt at tage affære. Søge hjælp eller rådgivning, så snart du trygt kan - og ser frem til en fremtid med de sunde relationer, du fortjener.

Se også

Sund på arbejde

Forblive sund på arbejde gør det nemmere at gøre dit job. For mange mennesker begynder forblive sund på arbejde med ordentlige kontorlokaler ergonomi - såsom korrekt stol højde, det rette udstyr afstand og god kropsholdning.

For andre betyder forblive sund på arbejde forhindrer rygsmerter og skade. Det bedste bud? Motioner regelmæssigt - også selvom dit job holder dig i bevægelse. Bedre endnu, overveje måder at inkludere fysisk aktivitet og blid strækning i din arbejdsdag. Stærke og smidige muskler hjælper med at holde din ryg i form.

Hvis dit job indebærer rejser, måske forblive sund på arbejde betyder montering i en workout, mens du er væk fra hjemmet.

Forblive sund på arbejde omfatter også din mentale sundhed og familieliv. Overvej strategier for at øge trivslen, forbedre balance i arbejdslivet og forhindre job udbrændthed.

Se også