Sex terapi

Definition

Sex terapi er en form for psykoterapi - en generel betegnelse for behandling af psykiske problemer ved at tale med en mental sundhed udbyder. Gennem sex terapi, kan du løse problemer med seksuel funktion, seksuelle følelser og intimitet - enten i individuel terapi eller fælles behandling med din partner. Sex terapi kan være effektive for voksne i alle aldre, køn eller seksuel orientering.

Sex terapi er normalt af psykologer, socialrådgivere, læger eller licenserede terapeuter, der har særlig uddannelse i spørgsmål vedrørende sex og samliv. Certificerede sex terapeuter har graduate grader, og kan påvise deres kompetence i sex terapi ved at blive credentialed af den europæiske sammenslutning af Seksualitet Undervisere, vejledere og terapeuter (AASECT).

Certificerede sex terapeuter ikke har seksuel kontakt med kunder, på kontoret eller andre steder. Seksuel coaching, der involverer fysisk kontakt er ikke en del af mainstream sex terapi.

Sex terapi er normalt kort sigt med et begrænset antal sessioner. Behandlingsplanen afhænger af de spørgsmål, der skal behandles.

Se også

Hvorfor det er gjort

Sex terapi kan hjælpe dig med at løse forskellige seksuelle problemer, fra bekymringer om seksuel funktion eller følelser til den måde du forholder dig til din partner. Gennem sex terapi, kan du fokusere på emner som:

 • Bekymringer om seksuel lyst eller ophidselse
 • Bekymringer om seksuelle interesser eller seksuel orientering
 • Tvangsmæssig seksuel adfærd
 • Erektil dysfunktion
 • Sædafgang for hurtigt (præmatur ejakulation)
 • Problemer med at nå orgasme (orgasme)
 • Smertefuld samleje (dyspareuni)
 • Intimitet spørgsmål i forbindelse med et handicap eller en kronisk tilstand
 • Bekymringer vedrørende tidligere seksuelle traumer

Taler om sex og intimitet i første omgang kan føle sig akavet. Husk, certificerede sex terapeuter uddannet på at sætte dig på lethed og er dygtige til at identificere og udforske seksuelle bekymringer. Gennem sex terapi, kan du lære at udtrykke dine bekymringer klart bedre at forstå dine egne seksuelle behov, og bedre at forstå din partners seksuelle behov.

Se også

Hvordan du forbereder

Du kan bede din primære behandleren for en henvisning til en sexolog, eller du kan tjekke med et lokalt hospital eller medicinsk center for at se, om de har en sex terapi klinik. Dit helbred forsikringsselskab eller ansat bistandsprogram kan tilbyde henstillinger.

Som en anden mulighed, kan du tjekke med en professionel organisation, som AASECT. Eller se på den faglige organisation hjemmesider psykologer, socialrådgivere og psykiatere til at finde en passende licens og kvalificeret leverandør af sex terapi.

Før planlægning sessioner med en terapeut, overveje, om terapeuten ville være et godt match for dig. Du vil måske stille spørgsmål som dem nedenfor.

 • Uddannelse og erfaring. Hvad er din uddannelsesmæssige og uddannelse baggrund? Er du licenseret af staten? Er du credentialed af AASECT? Hvad er dine erfaringer med min form for seksuel problem?
 • Logistik. Hvor er dit kontor? Hvad er dine kontortid?
 • Behandlingsplan. Hvor lang er hver session? Hvor ofte sessioner planlagt? Hvor længe kan jeg forvente, behandling for at fortsætte? Hvad er jeres politik om aflyste sessioner?
 • Gebyrer og forsikring. Hvor meget koster for hver session? Er dine tjenester er dækket af min sygeforsikring plan? Bliver jeg nødt til at betale det fulde gebyr forhånd?

Før udnævnelsen
Forbered din udnævnelse ved at lave en liste over:

 • Detaljer om det problem, du har, herunder hvornår det startede, uanset om det er altid til stede, eller kommer og går, fagfolk, du har set, og behandlinger, du har prøvet, og deres resultater
 • Key personlige oplysninger, herunder din medicinske tilstande og eventuelle vigtige påvirkninger eller nyere liv ændringer
 • Alle medicin, vitaminer, kosttilskud eller naturlægemidler, som du tager
 • Spørgsmål til din terapeut om dine seksuelle bekymringer

Husk, effektiv sex behandling kræver tillid og god kommunikation mellem dig og din terapeut. Hvis du ikke føler dig tilstrækkeligt rapport med din terapeut til at føre til en effektiv løsning af dine bekymringer, overveje at finde en anden terapeut.

Se også

Hvad du kan forvente

Du vil sandsynligvis begynde sex terapi ved at beskrive dine specifikke seksuelle bekymringer. Seksuelle problemer kan være kompliceret, og din terapeut vil ønsker at få en klar idé om alle de involverede faktorer. Når din terapeut forstår situationen, vil han eller hun diskuterer måder at løse dine bekymringer og forbedre din kommunikation og intimitet.

Hvis du er i et forhold, er det normalt mest nyttigt at inddrage din partner i møder med din sex terapeut. Du og din partner kan tildeles en række hjemmeopgaver, såsom:

 • Kommunikation øvelser med din partner
 • Opbremsning og fokusere på, hvad du sensing under seksuelle møder (mindfulness teknikker)
 • Læse eller se uddannelsesmæssige videoer om seksuelle teknikker
 • Ændring af den måde, du interagerer med din partner under sex

Sex terapi er normalt kort sigt. Nogle kan løses hurtigt, på blot et par besøg. Typisk er imidlertid en række rådgivning sessioner kræves.

Som sex terapi skrider frem, skal du bruge dit hjem erfaringer til yderligere at identificere og forfine de spørgsmål, du gerne vil arbejde på. Husk, seksuel coaching, der involverer fysisk kontakt er ikke en del af mainstream sex terapi.

Husk på, at bekymringer om sex og intimitet er ofte knyttet til andre underliggende problemer, såsom stress, angst eller depression. I andre tilfælde er seksuel funktion påvirkes af kronisk sygdom, medicin bivirkninger, kirurgi eller aldring.

Afhængigt af dine bekymringer og din fysiske sundhed, at man kun ser en sexolog kan være nok - eller din sex terapeut kan være en del af et team, der omfatter din læge, psykolog eller fysioterapeut. For nogle seksuelle problemer, kan medicin være nyttig. En komplet medicinsk vurdering kan hjælpe med at bestemme karakteren af ​​dit problem og hele spektret af behandlingsmuligheder, der kan være relevant for din situation.

Se også