Voksen sundhed

Hudpleje: 5 tips til sund hud

God hudpleje - inklusive solbeskyttelse og blid udrensning - kan holde din hud sund og glødende i mange år fremover.

Har du ikke tid til intensiv hudpleje? Forkæl dig selv med det grundlæggende. God hudpleje og sund livsstil valg kan bidrage forsinke den naturlige aldringsproces og forebygge forskellige hudproblemer. Kom i gang med disse fem no-nonsense tips.

1.. Beskyt dig mod solen

Adult sundhed. Bær beskyttelsesdragt.
Adult sundhed. Bær beskyttelsesdragt.

En af de vigtigste måder at tage sig af din hud er at beskytte det mod solen. En levetid af udsættelse for sol kan forårsage rynker, alder pletter og andre hudproblemer - samt øge risikoen for hudkræft.

For den mest komplette solbeskyttelse:

  • Brug solcreme. Brug en bredspektret solcreme med en SPF på mindst 15. Når du er udendørs, genanvende solcreme hver anden time - eller oftere, hvis du svømmer eller sveder.
  • Søge skygge. Undgå solen fra 10:00 til 04:00, når solens stråler er stærkest.
  • Bær beskyttelsesdragt. Dæk din hud med tætvævet langærmede skjorter, lange bukser og bredskygget hatte. Overvej også vaskeri tilsætningsstoffer, som giver tøj et ekstra lag af ultraviolet beskyttelse for et vist antal vask, eller særlige sun-beskyttelsestøj - som er specielt designet til at blokere ultraviolette stråler.

2.. Der må ikke ryges

Rygning gør din hud ser ældre og bidrager til rynker. Smoking indsnævrer de små blodkar i de yderste lag af huden, hvilket nedsætter blodgennemstrømningen. Dette dræner huden af ​​ilt og næringsstoffer, der er vigtige for hudens sundhed. Rygning er også skader collagen og elastin - de fibre, der giver din hud dens styrke og elasticitet. Derudover dig de gentagne ansigtsudtryk gør, når rygning - som forfølger dine læber, når indånding og skelende dine øjne til at holde ud røg - kan bidrage til rynker.

Hvis du ryger, er den bedste måde at beskytte din hud er at holde op. Spørg din læge for tips eller behandlinger til at hjælpe dig stoppe med at ryge.

Se også

Hudpleje: 5 tips til sund hud

3.. Forkæl din hud blidt

Daglig rengøring og barbering kan tage en vejafgift på din hud. At holde det blide:

  • Begræns badetid. Varmt vand og lange brusebade eller bade fjerne olier fra din hud. Begræns dit badekar eller bruser tiden og bruger varme - snarere end hot - vand.
  • Undgå stærke sæber. Stærke sæbe og rengøringsmidler kan fratage olie fra din hud. Vælg i stedet milde rensemidler.
  • Shave omhyggeligt. At beskytte og smøre din hud, gælder barberskum, lotion eller gel før barbering. For det tætteste barbering, brug en ren, skarp barbermaskine. Barbere i retning håret vokser, ikke imod det.
  • Pat tør. Efter vask eller badning, klappe forsigtigt eller dup huden tør med et håndklæde, så at nogle fugt forbliver på din hud.
  • Fugter tør hud. Hvis din hud er tør, skal du bruge en fugtighedscreme, der passer til din hudtype. Til daglig brug, overveje en fugtighedscreme, der indeholder SPF.

4.. Spis en sund kost

En sund kost kan hjælpe dig med at se og føle dit bedste. Spis masser af frugt, grøntsager, fuldkorn og magert protein. Sammenhængen mellem kost og akne er ikke klart - men nogle forskning tyder på, at en kost rig på C-vitamin og lavt usunde fedtstoffer og forarbejdede eller raffinerede kulhydrater kan fremme yngre udseende hud.

5.. Håndtere stress

Ukontrolleret stress kan gøre din hud mere følsom og udløse acne udbrud og andre hudproblemer. At fremme en sund hud - og en sund tilstand i sindet - at tage skridt til at styre din stress. Sæt rimelige grænser, skalere tilbage din to-do liste og gøre tid til at gøre de ting, du nyder. Resultaterne kan være mere dramatisk, end du forventer.

Se også