Ernæring og sund kost

Meatless måltider: Fordelene ved at spise mindre kød

Du kan spise sundt uden at bruge en masse. En måde at opnå sunde besparelser er at tjene kød mindre ofte.

Det kan være udfordrende at tjene sunde måltider på et budget, men med planlægning du kan spise bedre for mindre. Mange mennesker spare penge ved at tilføje meatless måltider til deres ugentlige menuer. Meatless måltider er bygget op omkring grøntsager, bønner og korn - i stedet for kød, som har tendens til at være dyrere. Meatless måltider også tilbyde sundhedsmæssige fordele.

De sundhedsmæssige faktor

En plantebaseret kost, der lægger vægt på frugt og grøntsager, korn, bønner og bælgfrugter, og nødder er rige på fibre, vitaminer og andre næringsstoffer. Og folk, der spiser kun plantebaserede fødevarer - aka vegetarer - generelt spiser færre kalorier og mindre fedt, vejer mindre, og har en lavere risiko for hjertesygdomme end nonvegetarians gør.

Bare spise mindre kød har en beskyttende virkning. En National Cancer Institute undersøgelse af 500.000 mennesker fandt, at de, der spiste 4 ounce (113 gram) af rødt kød eller mere dagligt var 30 procent mere tilbøjelige til at være døde af enhver årsag i løbet af en 10-årig periode, end var dem, der forbruges mindre. Pølse, pålæg og andre forarbejdede kød også øget risiko. De, der spiste det meste fjerkræ eller fisk havde en lavere risiko for død.

Hvor meget protein har du brug for?

Faktum er, at de fleste europæere får nok protein i deres kost. Voksne generelt har brug for 10 til 35 procent af deres samlede daglige kalorier kommer fra protein. Baseret på en 2.000-kalorie-a-dages diæt, svarer det til omkring 50-175 gram om dagen. Selvfølgelig kan du få protein fra andre kilder end kød.

Faktisk anbefaler Dietary Guidelines for europæerne at vælge en række af protein fødevarer, herunder æg, bønner og ærter, soja produkter, og usaltede nødder og frø. Retningslinjerne foreslår også erstatte protein fødevarer, der er højere i faste fedtstoffer med valg, der er lavere i faste fedtstoffer og kalorier. Fedt i kød, fjerkræ og æg betragtes faste fedtstoffer, mens fedt i fisk og skaldyr, nødder og frø betragtes olier.

Se også

Meatless måltider: Fordelene ved at spise mindre kød

Prøv meatless måltider en gang eller to gange om ugen

Ernæring og sund kost. Meatless måltider: Fordelene ved at spise mindre kød.
Ernæring og sund kost. Meatless måltider: Fordelene ved at spise mindre kød.

Du behøver ikke at tage en kold tyrker. Prøv i stedet at lempe ind meatless måltider. Overveje at gå meatless en dag om ugen. Hvis du ikke kan lide tanken om en hel dag uden kød, start med et par meatless middage hver uge. Planlægge måltider, at funktionen entrees du kan lide at typisk meatless, såsom lasagne, suppe eller pasta salat. Eller prøv at erstatte følgende proteinrige fødevarer for kød i dine yndlingsopskrifter:

  • Bønner og bælgfrugter - fantastisk i gryderetter og salater
  • Vegetarisk refried bønner - en god erstatning for kød i burritos og tacos
  • Tofu - et perfekt supplement til røre-yngel retter

Når kødet er på menuen

Når dine måltider omfatter kød, ikke overspise. Vælg magert nedskæringer og undgå overdimensioneret portioner. En servering af protein bør ikke være mere end 3 ounce (85 gram) - eller på størrelse med et spil kort - og bør tage op ikke mere end en fjerdedel af din tallerken. Grøntsager og frugt bør dække halvdelen af ​​din tallerken. Fuldkorn udgør resten.

Nedbøjning for dit helbred

Udtrykket "flexitarian" er blevet opfundet til at beskrive en person, der spiser det meste plante-baserede fødevarer, men lejlighedsvis spiser kød, fjerkræ og fisk. Den slags sund kost er det centrale tema i middelhavskosten - hvilket begrænser rødt kød og fremhæver frugt, grøntsager, bælgfrugter, fuldkorn og sunde fedtstoffer - og har vist sig at reducere din risiko for hjertesygdomme og andre kroniske tilstande. Hvorfor ikke arbejde på din fleksibilitet og begynde at høste nogle sunde fordele?

Se også