Børns sundhed

Børn og sport: valg for alle aldre

Børns sports fremmer fitness, men ikke alle børn trives i formelle ligaer. Hjælp dit barn med at finde den rigtige sport og mødested - skole, fritidshjem eller baggård.

Vil du give dit barn et forspring på livslang fitness? Overvej børns sport og andre børnevenlige fysiske aktiviteter.

Med din opmuntring og støtte, er chancerne for et par sportsgrene vil udløse dit barns interesse. Luft flammen ved at tage dit barn til de lokale sportsbegivenheder og dele dine egne interesser på sportsområdet med dit barn.

Overvej alderssvarende aktiviteter

Dit barn vil sandsynligvis vise naturlige præferencer for visse sportsgrene eller aktiviteter. Start der, være omhyggelig med at holde dit barns alder, modenhed og evner i tankerne.

Alderen 2 til 5.
Småbørn og førskolebørn er begyndt at beherske mange grundlæggende bevægelser, men de er for ung til de fleste organiseret sport. Husk på, at småbørn, der deltager i organiseret idræt også typisk ikke få nogen langsigtet fordel i form af fremtidige sportspræstationer.

I denne alder, er ustruktureret fri leg som regel bedst. Forsøg:

 • Løb
 • Tumbling
 • Kaste
 • Fangst
 • Svømning

Ages 6 til 9
Som børn bliver ældre, deres visioner, opmærksomhed spænder og overgangs færdigheder, såsom at kaste for distance, forbedre. De er også bedre i stand til at følge anvisningerne.

Børns sundhed. Børn og sport: valg for alle aldre.
Børns sundhed. Børn og sport: valg for alle aldre.

Overvej organiserede aktiviteter såsom:

 • T-ball, softball eller baseball
 • Løb
 • Fodbold
 • Gymnastik
 • Svømning
 • Tennis
 • Kampsport

Overvåges nøje styrketræning er OK i en alder 7 eller 8, også.

Ages 10 til 12
Ved denne alder, har børn modne vision og evnen til at forstå og huske sports strategier. Disse børn er typisk klar til at tage på komplekse dygtighed sportsgrene, såsom fodbold, basketball, hockey og volleyball. Husk dog, at vækst ryk forårsaget af puberteten kan midlertidigt påvirke et barns koordination og balance.

Kontakt sport

Inden du tillader dit barn til at deltage i en kontakt sport, overveje hans eller hendes alder, modenhed og fysisk størrelse. Er den fysiske kontakt, aggressivitet og konkurrence involveret udviklingsmæssigt passende for dit barn? Vil dit barn nyde det? Fordi børn ind puberteten på forskellige alderstrin, kan der være dramatiske fysiske forskelle blandt børn af samme køn - især drenge. Børn konkurrerer mod andre, som er mere fysisk modne kan være i øget risiko for skader.

Se også

Børn og sport: valg for alle aldre

Sammenlign mulighederne

Når du sammenligner sport, overveje:

 • Hvor meget vil dit barn nyde aktiviteten?
 • Er sporten understrege alderssvarende udvikling af færdigheder?
 • Vil der være mulighed for hvert barn til at deltage?

Tænk før tilskynde tidlig specialisering i et enkelt sport. Fokus på en sport kan forhindre dit barn fra at teste hans eller hendes færdigheder og oplever andre underholdende sportsgrene. Sport specialisering kan også føre til stress og udbrændthed.

Være involveret

Efterhånden som dit barn forsøger forskellige sportsgrene, ophold involveret. Overvej:

 • Sikkerhed. Kig efter en vægt på sikkerheden. Er træner kræver, at spillerne følger reglerne, og bruge en ordentlig sikkerhedsudstyr? Må spillerne tager tid at varme op og køle ned, før og efter hver praksis eller begivenhed? I varmt vejr, har træneren opmærksom på hydrering, luftfugtighed og temperatur? Er børnene lærte ordentlig bevægelse og krop positionering? Er træneren opmærksom på forebyggelse og anerkendelse af hjernerystelse?
 • Coaching stil. Overvej en coach holdning til spillet. Hvor meget koster hvert barn spille og hvordan spilletid bestemmes? Hvis en coach konsekvent råber til børnene, eller lader kun de dygtigste spillere i spillet, kan dit barn blive afskrækket. Pas på en win-at-all-omkostninger attitude.

Alt i alt, være positiv og opmuntrende. Understreg indsats, forbedring og nydelse i at vinde eller personlig indsats. Deltage i arrangementer og praksis som din tidsplan tillader det, og handle som en god model for sportsånd selv.

Selvfølgelig er organiserede atletik ikke den eneste mulighed for fitness. Hvis dit barn ikke synes interesseret i sport, finde andre fysiske aktiviteter - især dem, der er bæredygtigt over et helt livsforløb. Tag familien cykelture, tjek lokale vandrestier eller besøge indendørs klatrevægge. Tilskynde aktive tid med venner, såsom at hoppe reb, skyde kurve eller spille tag. Du kan endda opmuntre fitness gennem videospil, der involverer høj intensitet dans, virtuel sport eller andre former for bevægelse.

Uanset om dit barn svømmer, løber spor eller cykler rundt i nabolaget, holde øje med det langsigtede mål - en levetid på fysisk aktivitet.

Se også