Børns sundhed

Kolde lægemidler til børn: Hvad er risikoen?

Hoste og kolde medicin kan udgøre en alvorlig risiko for små børn. Kende fakta og forstå behandlingsalternativer.

Over-the-counter hoste og forkølelse medicin er den bedste måde at hjælpe et barn, der har en kold føler sig bedre - ret? Tænk igen. Hoste og kolde medicin anbefales ikke til børn under 2 år, og juryen er stadig ude om, hvorvidt hoste og kolde medicin er passende for ældre børn. Så hvordan kan du behandle et barns forkølelse? Her er praktiske råd fra Jay L. Hoecker, MD, emeritus pædiatri specialist på universitetet, Rochester, Minn

Hvad er bekymring hoste og forkølelse lægemidler til børn?

Over-the-counter hoste og kolde medicin ikke effektivt at behandle den underliggende årsag til et barns koldt, og vil ikke helbrede et barns forkølelse eller gøre det gå væk enhver hurtigere. Disse medikamenter har også potentielt alvorlige bivirkninger, herunder hurtig hjerterytme og kramper. The Food and Drug Administration (FDA) fraråder brug af hoste og forkølelse lægemidler til børn yngre end 2 år.

Er hoste og forkølelse medicin et problem for børn over 2 år?

FDA eksperter studerer sikkerhed hoste og forkølelse lægemidler til børn ældre end 2 år. I mellemtiden, så husk at hoste og forkølelse medicin vil ikke gøre en kold gå væk enhver hurtigere - og bivirkninger er stadig muligt. Hvis du giver hoste eller koldt medicin til et ældre barn, omhyggeligt følge etiketten retninger. Giv ikke dit barn to lægemidler med det samme aktive stof, såsom et antihistamin, decongestant eller smertestillende. For meget af en enkelt ingrediens kunne føre til en utilsigtet overdosering.

Hvad antibiotika?

Antibiotika kan anvendes til at bekæmpe bakterielle infektioner, men har ingen virkning på virus, der forårsager forkølelse. Hvis dit barn har en kold, vil antibiotika ikke hjælpe. Det er også vigtigt at huske, at jo mere dit barn bruger antibiotika, jo mere sandsynligt, at han eller hun er til at blive syg med en antibiotika-resistente infektioner i fremtiden.

Se også

Kolde lægemidler til børn: Hvad er risikoen?

Kan nogen medicin hjælpe med at behandle en almindelig forkølelse?

En over-the-counter smertestillende - såsom acetaminophen (Tylenol, andre) eller ibuprofen (Advil, motrin, andre) - kan reducere en feber og lindre smerten af ​​en halsbetændelse eller hovedpine. Husk dog, lav kvalitet feber hjælpe med at bekæmpe infektion og behøver ikke nødvendigvis behandling.

Hvis du giver dit barn en smertestillende, følg dosisvejledninger omhyggeligt. Må ikke give ibuprofen til et barn yngre end alderen 6 måneder og ikke giver aspirin til nogen 18 år eller yngre. Aspirin er blevet forbundet med Reyes syndrom, en sjælden men potentielt dødelig sygdom.

Hvis du ønsker at give dit barn en plantestoffer eller alternative retsmiddel, kontakte dit barns læge først.

Hvordan kan jeg hjælpe mit barn føler sig bedre?

Der er ingen kur mod almindelig forkølelse, men du kan hjælpe dit barn føler sig bedre, mens han eller hun er toughing det ud. Overvej disse tips:

 • Tilbyd væsker. Væsker såsom vand, saft og bouillon kan hjælpe med at løsne overbelastning. Kylling suppe - som kan have en mild anti-inflammatorisk virkning - er et andet godt valg.
 • Tilskynde hoste. Hoste kan hjælpe med at opklare slim fra dit barns luftveje.
 • Brug en suge pære til en baby eller lille barn. Denne enhed trækker slim ud af næsen. Klem pæren del af sprøjten, forsigtigt placere spidsen inde ene næsebor og langsomt frigive pæren.
 • Fugt næse. Kør en cool-tåge luftfugter i dit barns værelse. For at forhindre skimmelvækst, skifte vand dagligt og følge producentens rengøring instruktioner. Damp fra et varmt brusebad kan hjælpe, også.
 • Brug saltvand næsedråber Over-the-counter saltvand næsedråber -. Eller saltvand spray, for et ældre barn - kan løsne tyk nasal slim og gøre det lettere for dit barn at trække vejret. Til spædbørn, følge op med en suge pære.
 • Lindre ondt i halsen. Is eller frosne frugter pops måske føle sig godt på en halsbetændelse. Varm eller kold drikkevarer sommetider hjælpe, også. For et ældre barn, kan gurgle saltvand eller sutte på et stykke hårdt slik eller en halstablet tilbyde ekstra relief. Husk, at hårde slik og sugetabletter - begge kvælning farer - ikke er egnet til yngre børn.
 • Opmuntre resten. Overvej at holde dit barn hjem fra børnepasning, skole og andre aktiviteter.

Hvornår skal jeg kontakte lægen?

De fleste forkølelser simpelthen nødt til at køre deres kursus - som generelt tager omkring fem til syv dage. Det er vigtigt at tage dit barns tegn og symptomer alvorligt, dog. Hvis du har mistanke om der er noget galt, skal du kontakte dit barns læge. Det er især vigtigt at søge læge, hvis dit barn:

 • Har en høj eller vedvarende feber - eller er yngre end alder 3 måneder, og har nogen feber
 • Har problemer med at drikke
 • Er det ikke tisser så ofte som sædvanlig
 • Har problemer med vejrtrækningen
 • Har en vedvarende hoste
 • Har gul eller grøn tåreflåd
 • Har tyk, grøn næseflåd
 • Synes at have øret eller sinus smerte

Hvad er den bedste måde at forhindre en almindelig forkølelse?

Børns sundhed. Brug en suge pære til en baby eller lille barn.
Børns sundhed. Brug en suge pære til en baby eller lille barn.

For både forældre og børn, kan enkle forebyggende foranstaltninger gå en lang vej mod at forhindre en almindelig forkølelse. For at hjælpe dit barn forblive sunde:

 • Holde den ren. Lær dit barn at vaske hans eller hendes hænder ofte og grundigt. Når vand og sæbe ikke er tilgængelige, giver en alkohol-baseret hånd sanitizer eller hånd klude. Hold legetøj og fælles husstand overflader rene, også.
 • Cover up Undervis alle i husstanden til at hoste eller nyse i et lommetørklæde -. Og derefter kaste den. Hvis du ikke kan nå et væv i tid, hoste eller nyse i skurk i din arm.
 • Må ikke deler. Undgå deling redskaber, drikkeglas, vaskeklude, håndklæder og andre elementer, der kan harbor bakterier med nogen, der har en forkølelse eller feber.
 • Steer klart af forkølelse. Undgå tæt og langvarig kontakt med nogen, der har en forkølelse eller andre smitsomme infektion.

Det er også vigtigt for dit barn at spise en sund kost, få masser af søvn og holde dig opdateret på hans eller hendes vaccinationer - herunder en årlig influenzavaccine.

Se også