Barndom apraxia af tale

Definition

Barndom apraxia tale (CAS) er en usædvanlig talevanskeligheder, hvor et barn har svært ved at foretage nøjagtige bevægelser, når man taler. Det er vigtigt at vide, at CAS er bare en etiket til en tale lidelse.

At tale korrekt, dit barns hjerne har til at lære at lave planer, der fortæller hans eller hendes tale muskler hvordan man flytter læber, kæbe og tunge på måder, der resulterer i præcise lyde og ord. Dit barns hjerne har også planer om disse bevægelser, så han eller hun taler med normal hastighed og rytme.

I barndommen apraxia tale, kæmper hjernen til at udvikle planer for talen bevægelse. Som et resultat, har børn med CAS ikke lære præcise bevægelser for tale med normal lethed. I CAS er de tale muskler ikke svag, men de kan ikke fungere normalt, fordi hjernen har svært leder eller koordinere bevægelser.

Symptomer

Børn med barndommen apraxia tale (CAS) kan have mange tale symptomer eller karakteristika, der varierer afhængigt af deres alder og sværhedsgraden af ​​deres taleproblemer.

CAS kan være forbundet med forsinket indtræden af ​​de første ord, et begrænset antal talte ord, eller evnen til at danne kun et par konsonant eller vokallyde. Disse symptomer normalt kan blive bemærket i alderen 18 måneder og 2 år, og kan indikere mistænkes CAS.

Som børn producerer mere tale, som regel i alderen 2 og 4, karakteristika, som sandsynligvis angiver CAS omfatter vokal og konsonant forvridninger, adskillelse af stavelser i eller mellem ord; ". Bye" og giver udtryk fejl, såsom "pie" lyde som

Mange børn med CAS har svært ved at få deres kæber, læber og tunger til den korrekte position til at lave en lyd, og de kan have svært ved at flytte problemfrit til den næste lyd.

Børn varierer i hvor hurtigt deres tale forbedres, men med talepædagogiske mange børn med CAS udvikler forståelig tale.

Mange børn med CAS har også sprogproblemer, såsom vanskeligheder forstå tale, nedsat ordforråd eller besvær med ordstilling.

Nogle symptomer kan primært ses hos børn med CAS, og kan være nyttigt til at diagnosticere problemet. Men nogle symptomer på CAS er også symptomer på andre typer af tale eller sprog lidelser. Det er vanskeligt at diagnosticere CAS, hvis et barn kun har symptomer, der findes i både CAS og i andre former for tale-eller sprog lidelser.

Nogle karakteristika, undertiden kaldet markører, hjælpe med at skelne CAS fra andre typer af taleforstyrrelser. De særligt forbundet med CAS omfatter:

 • Svært ved at flytte jævnt fra et lyd, stavelse eller ord til en anden
 • Famlende bevægelser med kæben, læber eller tunge til at foretage de korrekte bevægelighed for talelyde
 • Vokal forvridninger, såsom at forsøge at bruge den korrekte vokal, men siger det forkert
 • Brug af den forkerte stress i et ord, som udtalen "banan" som "BUH-nan-uh" i stedet for "buh-NAN-uh"
 • Brug lige vægt på alle stavelser, som at sige "BUH-NAN-UH"
 • Adskillelse af stavelser, såsom at lægge en pause eller kløft mellem stavelser
 • Uoverensstemmelse, såsom at gøre forskellige fejl, når de forsøger at sige det samme ord en anden gang
 • Svært efterligne enkle ord
 • Inkonsistente faktureringsvalutaer fejl, såsom at sige "ned" i stedet for "by" eller "zoo" i stedet for "Sue"

Andre karakteristika er set i de fleste børn med tale eller sproglige problemer og er ikke nyttigt at skelne CAS. Karakteristika hos begge børn med CAS og hos børn med andre typer af tale eller sprog lidelser omfatter:

 • Reduceret mængde af pludren og vokale lyde fra alderen 7 til 12 måneder
 • Tale første ord sent (efter alderen 12 til 18 måneder gamle)
 • Ved hjælp af et begrænset antal konsonanter og vokaler
 • Ofte udelader (udelade) lyder,
 • Svært at forstå tale

Andre taleforstyrrelser undertiden forveksles med cas
Nogle talelyd lidelser ofte bliver forvekslet med CAS, fordi nogle af de egenskaber, kan overlappe hinanden. Disse talelyd lidelser omfatter artikulation lidelser, phonologic lidelser og dysartri.

Et barn, der har problemer med at lære at gøre bestemte lyde, men har ikke problemer med at planlægge eller koordinere bevægelserne til at tale, kan have en artikulation eller phonologic lidelse. I en artikulation uorden, har et barn svært med bestemte lyde. Han eller hun kan udelade lyden eller bruge en anden lyd i stedet. I phonologic lidelser, har et barn visse lyd fejl mønstre, såsom vanskeligheder ved at producere lyde i bagsiden af ​​hans eller hendes mund.

Artikulation og phonologic lidelser er mere almindelige end CAS.

Artikulation eller phonologic tale fejl kan omfatte:

 • Erstatning af lyde, f.eks sige "fum" i stedet for "tommelfinger", "wabbit" i stedet for "kanin" eller "tup" i stedet for "kop"
 • Leaving ud (udeladelse) afsluttende konsonanter, såsom at sige "duh" i stedet for "and" eller "uh" i stedet for "op"
 • Standsning af luftstrømmen, som at sige "tun" i stedet for "sun" eller "doo" i stedet for "zoo"
 • Forenkling lydkombinationer, såsom at sige "Ting" i stedet for "streng" eller "tåge" i stedet for "frøen"

Dysartri er en motor taleforstyrrelser, der skyldes svaghed, spasticitet eller manglende evne til at styre talen muskler. Realiseringen talelyde er vanskeligt, fordi talen musklerne ikke kan bevæge sig så langt, så hurtigt eller så kraftigt som normalt. Mennesker med dysartri kan også have en hæs, blød eller endda anstrengt stemme, eller utydelig eller langsom tale.

Dysartri er ofte lettere at identificere end CAS. Men når dysartri skyldes skader i visse områder af hjernen, der påvirker koordination, kan det være svært at afgøre forskellen mellem CAS og dysartri. Hos nogle børn er både dysartri og CAS stede.

Årsager

Barndom apraxia tale (CAS) har en række mulige årsager, men i mange tilfælde en årsag ikke kan bestemmes. Læger ofte ikke overholder et problem i hjernen hos et barn med CAS.

CAS kan være resultatet af hjernen (neurologisk) betingelser eller skade, såsom slagtilfælde, infektioner eller traumatisk hjerneskade.

CAS kan også forekomme som et symptom på en genetisk sygdom, syndrom eller metabolisk tilstand. For eksempel optræder CAS hyppigere hos børn med velocardiofacial syndrom og galactosemia.

CAS er undertiden benævnt udviklingsmæssige apraxia. Men børn med CAS ikke nødvendigvis vokse ud af CAS, som de udvikler. I mange børn med forsinkede eller udviklingsforstyrrelser, følger børnene sædvanlige mønstre i udviklingen af ​​tale og lyd, men de udvikler sig langsommere end normalt. Børn med CAS ikke gør typiske udviklingsmæssige lyd fejl. De har brug for taleundervisning at gøre maksimal fremskridt.

Risikofaktorer

Abnormiteter i FOXP2 genet synes at øge risikoen for barndommens apraxia af tale (CAS) og andre tale-og sprogforstyrrelser. Den FOXP2 genet kan være involveret i, hvordan visse nerver og veje i hjernen udvikler sig. Forskere fortsætte med at studere, hvordan abnormiteter i FOXP2 genet kan påvirke motorik og tale og sprogbehandling i hjernen.

Drenge er mere tilbøjelige til at have CAS end piger. Men piger tendens til at have en mere alvorlig form af CAS.

Komplikationer

Mange børn med barndommen apraxia tale (CAS) har andre problemer, der påvirker deres evne til at kommunikere. Disse problemer skyldes ikke CAS, men de kan ses sammen med CAS.

Symptomer eller problemer, der ofte er til stede sammen med CAS omfatter:

 • Forsinket sprog, såsom svært ved at forstå tale, nedsat ordforråd, eller svært ved at bruge korrekt grammatik, når at sætte ord sammen i en sætning eller en sætning
 • Forsinkelser i intellektuel og motorisk udvikling og problemer med læsning, stavning og skrivning
 • Vanskeligheder med grove og finmotoriske bevægelse færdigheder eller koordinering
 • Overfølsomhed, hvor barnet ikke kan lide nogle teksturer i tøj eller tekstur af visse fødevarer, eller barnet ikke kan lide tandbørstning

Forberedelse til Deres udnævnelse

Dit barn vil sandsynligvis starte med at se en læge, uddannet i den almindelige pleje og behandling af børn (børnelæge) eller en læge, uddannet i behandling af børn med neurologiske lidelser (pædiatrisk neurolog). Dit barn vil derefter blive henvist til en specialist i tale og sprog betingelser (tale-sprog patolog).

Fordi udnævnelser har begrænset tid, og fordi der er ofte en masse at snakke om, er det en god ide at være godt forberedt til dit barns udnævnelse. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig og dit barn få klar, og hvad de kan forvente fra dit barns læge og tale-sprog patolog.

Hvad du kan gøre

 • Skriv ned nogen symptomer dit barn oplever, herunder enhver, der kan synes relateret til årsagen til, du har planlagt udnævnelsen.
 • Medbring en liste over alle lægemidler, vitaminer eller kosttilskud, at dit barn tager.
 • Skriv ned spørgsmål at stille dit barns læge og tale-sprog patolog.
 • Medbring en kopi af en nylig statusrapport og individuel uddannelsesplan fra dit barns tale-sprog patolog hvis dit barn tidligere er blevet set af en tale-sprog patolog.
Barndom apraxia tale. Skriv ned nogen symptomer dit barn oplever.
Barndom apraxia tale. Skriv ned nogen symptomer dit barn oplever.

Din tid med dit barns læge eller tale-sprog patolog er begrænset, så forbereder en liste af spørgsmål før tid vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid sammen. For barndommen apraxia tale (CAS) for at nogle grundlæggende spørgsmål spørge tale-sprog patolog kan nævnes:

 • Har mit barn har CAS, eller enhver anden tale eller sprog problemer?
 • Hvad er CAS?
 • Hvordan er CAS forskellig fra andre typer af taleforstyrrelser?
 • Er min barns tilstand kommer til at forbedre?
 • Hvilke behandlinger er tilgængelige, og hvilke vil du anbefale?
 • Hvad kan jeg gøre derhjemme for at hjælpe mit barn?
 • Er der nogen brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig hjem? Hvilke hjemmesider vil du anbefale?

Ud over de spørgsmål, du har forberedt at spørge Deres barns læge eller tale-sprog patolog, tøv ikke med at stille spørgsmål under Deres udnævnelse til enhver tid, at du ikke forstår noget.

Hvad kan du forvente fra dit barns tale-sprog patolog
Dit barns tale-sprog patolog vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål. Være klar til at besvare dem, kan give mere tid til at stille spørgsmål om dit barns diagnose og anbefalede behandling. Dit barns tale-sprog patolog kan spørge:

 • Hvornår har du først har bekymringer om dit barns tale udvikling?
 • Har dit barn pludre? For eksempel vidste dit barn producere cooing lyde og derefter producere stavelser, såsom "ba-ba-ba" eller "da-da-da"? Hvis ja, hvornår har der starter?
 • Hvornår har dit barn sige hans eller hendes første ord?
 • Hvornår har dit barn har fem ord i hans eller hendes ordforråd, at han eller hun ville bruge ofte?
 • Hvor mange ord gør dit barn i øjeblikket har i hans eller hendes ordforråd, der ville være forståeligt for de fleste mennesker?
 • På hvilke andre måder gør dit barn kommunikere? For eksempel giver dit barn point, gør fagter, gør tegn eller handle tingene ud?
 • Har nogen i din familie har haft tale eller sprogvanskeligheder?
 • Har dit barn havde øre infektioner? Om, hvor mange øreinfektioner har han eller hun haft?
 • Hvornår blev dit barns hørelse testet? Blev nogen høretab opdages?

Test og diagnose

At evaluere dit barns tilstand, vil dit barns tale-sprog patolog gennemgå dit barns symptomer og sygehistorie, gennemføre en undersøgelse af de muskler, der bruges til tale, og undersøge, hvordan dit barn producerer talelyde, ord og sætninger.

Dit barns tale-sprog patolog vil også vurdere dit barns sproglige færdigheder, såsom hans eller hendes ordforråd, sætningsstruktur og evne til at forstå tale.

Flere tests vil hjælpe med at afgøre, om barndommen apraxia tale (CAS) er til stede, og udelukke eller identificere andre problemer, der kan påvirke dit barns evne til at tale. De specifikke opgaver udført under vurderingen vil afhænge af dit barns alder, evne til at samarbejde og sværhedsgraden af ​​talen problemet.

Diagnosticering af CAS er ikke baseret på en enkelt test eller observation. Det afhænger af mønster af problemer, der er set.

Det er vigtigt at identificere, om dit barn viser symptomer på CAS, fordi CAS behandles anderledes end andre taleforstyrrelser. Børn med CAS også kan have andre kommunikationsproblemer.

Forberedelse til din udnævnelse. Medbring en liste over alle lægemidler.
Forberedelse til din udnævnelse. Medbring en liste over alle lægemidler.

Det kan undertiden være svært at diagnosticere CAS, især når et barn taler meget lidt eller har svært ved at interagere med tale-sprog patolog.

Dit barns tale-sprog patolog kan bestemme, at CAS kan være til stede. Dog kan dit barns tale-sprog patolog ikke være i stand til helt at diagnosticere CAS.

Dit barns tale-sprog patolog ofte kan være i stand til at bestemme en passende behandling tilgang til dit barn, selvom diagnosen er oprindeligt usikker.

Tests kan omfatte:

 • Høretest. Din læge kan bestille høretest at afgøre, om høreproblemer kunne bidrage til dit barns taleproblemer.
 • Oral-motor vurdering. Dit barns tale-sprog patolog vil undersøge dit barns læber, tunge, kæbe og gane for strukturelle problemer, såsom tungen-tie eller ganespalte, eller andre problemer, såsom lav muskeltonus. Lav muskeltonus normalt ikke forbundet med CAS, men det kan være et tegn på andre betingelser.

  Dit barns tale-sprog patolog vil observere, hvordan dit barn flytter hans eller hendes læber, tunge og kæbe i aktiviteter som blæser, smilende og kysse.

 • Tale evaluering. Dit barns evne til at sige lyde, ord og sætninger vil blive observeret under afspilning eller andre aktiviteter.

  Dit barn kan blive bedt om at navngive billeder for at se, om han eller hun har svært ved at gøre bestemte lyde eller tale bestemte ord eller stavelser.

  Dit barns tale-sprog patolog kan vurdere dit barns koordination og glathed af bevægelse i tale under tale opgaver. At evaluere dit barns koordinering af bevægelser i tale, kan dit barn bedt om at gentage stavelser som "pa-ta-ka" eller sige ord som "buttercup".

  Hvis dit barn kan producere sætninger, vil dit barns tale-sprog patolog observere dit barns melodi og rytme tale, såsom hvordan han eller hun understreger stavelser og ord.

  Dit barns tale-sprog patolog kan hjælpe dit barn være mere præcis ved at levere signaler, såsom at sige ordet eller lyden langsommere eller leverer touch-signaler til hans eller hendes ansigt.

Behandlinger og medicin

Tale-sprog patologer kan behandle barndommen apraxia tale (CAS) med mange behandlinger.

Taleundervisning
Fordi der ikke er beviser for, at medicin effektivt at behandle CAS, tale terapi er den primære behandling for CAS.

Dit barns tale-sprog patolog vil normalt give terapi, der fokuserer på at øve stavelser, ord og sætninger. Når CAS er relativt alvorlig, kan dit barn brug for hyppig taleterapi, tre og fem gange om ugen. Som dit barn forbedres, kan hyppigheden af ​​taleterapi reduceres.

Børn med CAS generelt gavn af individuel terapi. Individuel terapi giver dit barn at have mere tid til at øve tale under hver session.

Det er vigtigt, at børn med CAS får en betydelig mængde af praksis sige ord og sætninger i hver talepædagog session. At lære at sige ord eller sætninger tager børn med CAS tid og praksis.

Fordi børn med CAS har problemer planlægger bevægelser for tale, tale terapi ofte fokuserer dit barns opmærksomhed på lyden og fornemmelsen af ​​tale bevægelser.

Tale-sprog patologer kan bruge forskellige typer af signaler i tale terapi. For eksempel kan dit barns tale-sprog patolog bede dit barn til at lytte omhyggeligt og se ham eller hende danner målet ord eller en sætning med hans eller hendes mund.

Dit barns tale-sprog patolog kan også røre dit barns ansigt, som han eller hun gør visse lyde eller stavelser. For eksempel kan dit barns tale-sprog patolog bruge hans eller hendes hænder til at hjælpe dit barn om hans eller hendes læber til at sige "oo".

Ingen enkelt taleundervisning tilgang har vist sig at være mest effektive til behandling af CAS, men nogle vigtige generelle principper for taleundervisning for CAS, omfatter:

 • Dit barns tale-sprog terapeut vil fokusere på tale øvelser, såsom at bede dit barn til at sige ord eller sætninger mange gange i løbet af en terapi-session.
 • Dit barn vil blive bedt om at lytte til tale-sprog patolog og se hans eller hendes mund, som han eller hun siger, målet ord eller en sætning. Ved at se tale-sprog patolog mund, også dit barn ser bevægelserne, der går langs med lyde.
 • Dit barn vil sandsynligvis praksis stavelser, ord eller sætninger, snarere end isolerede lyde, under taleundervisning. Børn med CAS brug praksis gør bevægelserne fra en lyd til en anden.
 • Fordi mange børn med CAS fordrejer vokallyde, kan dit barns tale-sprog patolog vælge ord til dit barn til at praktisere som indeholder vokaler i forskellige typer af stavelser. For eksempel kan dit barn blive bedt om at sige "hej", "mine" og "bid" eller "out", "ned" og "hus".
 • Hvis dit barn har alvorlige CAS, kan dit barns tale-sprog patolog bruge et lille sæt af praksis ord i starten, og gradvist øge antallet af ord til praksis som dit barn forbedres.

Tale praksis derhjemme
Fordi talen praksis er meget vigtig, kan dit barns tale-sprog patolog opfordre dig til at blive involveret i dit barns tale praksis derhjemme.

Dit barns tale-sprog patolog kan give dig ord og sætninger til at øve med dit barn derhjemme, at han eller hun har lært i taleundervisning. Hvert hjem praksis session kan være kort, f.eks som fem minutter i længde, og du kan øve med dit barn to gange om dagen.

Børn har også brug for at øve ord og sætninger i virkelige situationer. Skabe situationer, hvor det vil være passende for dit barn til at sige ordet eller sætningen spontant. For eksempel, så spørg dit barn til at sige "Hej, mor" hver gang mor kommer ind i et rum. Øve ord eller sætninger i virkelige situationer vil gøre det lettere for dit barn at sige praksis ord automatisk.

Alternative kommunikationsmetoder
Hvis dit barn har en alvorlig taleforstyrrelser og kan ikke kommunikere effektivt, kan alternative kommunikationsmetoder være meget nyttig.

Alternative kommunikationsmetoder kan omfatte tegnsprog eller naturlige bevægelser, såsom at pege eller foregiver at spise eller drikke. For eksempel kan dit barn bruge tegn til at kommunikere, han eller hun ønsker en cookie. Sommetider elektroniske enheder, såsom elektroniske tabletter, kan være nyttigt i kommunikationen.

Det er ofte vigtigt at bruge alternative kommunikationsmetoder tidligt. Ved hjælp af disse metoder kan hjælpe dit barn blive mindre frustrerede, når de forsøger at kommunikere. Det kan også hjælpe dit barn med at udvikle sprogfærdigheder såsom ordforråd og evnen til at sætte ord sammen i sætninger.

Som talen forbedres, kan disse strategier og enheder ikke længere være nødvendigt.

Terapier for sameksisterende problemer
Mange børn med CAS har også forsinkelser i deres sproglige udvikling, og de kan have behov terapi for at løse deres sprogvanskeligheder.

Børn med CAS, der har fine og grovmotorisk bevægelse problemer i deres arme eller ben kan have brug for fysisk eller ergoterapi.

Hvis et barn med CAS har en anden medicinsk tilstand, effektiv behandling for denne tilstand kan være vigtigt at forbedre barnets tale.

Behandlinger, der ikke er nyttigt for cas
Nogle behandlinger er ikke nyttige i at forbedre talen af ​​børn med CAS. For eksempel er der ingen beviser for, at øvelser for at styrke tale muskler vil bidrage til at forbedre tale i børn med CAS.

Livsstil og hjem retsmidler

Du og din familie kan arbejde med dit barn derhjemme for at forbedre hans eller hendes tale og sproglige færdigheder. Hjem praksis, ud over dit barns tale terapi sessioner kan hjælpe dit barns udvikling.

Fremme af og støtte dit barn, som han eller hun praktiserer tale og sproglige færdigheder. Din støtte kan hjælpe dit barn føler, at han eller hun klarer sig godt og forbedring i hans eller hendes kommunikationsevner.

Hvis dit barn deltager i fysisk eller ergoterapi, samt taleundervisning, planlægge forskellige former for terapi på forskellige tidspunkter, så dit barn ikke bliver for træt fra terapi.

Alternativ medicin

I øjeblikket er der ikke nogen beviser for, at beviser, at brugen af ​​medicin, vitaminer eller andre kosttilskud forbedrer symptomer på barndommen apraxia tale (CAS). Børn med CAS forbedre gennem praktiserende ord og sætninger i tale terapi.

Mere forskning er nødvendig for at studere den potentielle anvendelse af vitaminer, kosttilskud og andre medicinske behandlinger til at forbedre tale hos børn med CAS.

Håndtering og støtte

Det kan være svært at få et barn, der har problemer med at kommunikere. Der er en række støttegrupper til rådighed for forældre til børn med barndommen apraxia tale. Støttegrupper kan tilbyde et sted for dig at finde folk, der forstår din situation, og som kan dele lignende erfaringer.

At lære om støtte grupper i dit område, se Apraxia-KIDS hjemmeside.

Forebyggelse

Diagnosticere og behandle barndom apraxi tale på et tidligt stadium, kan reducere risikoen for langvarig persistens af problemet.

Hvis dit barn oplever taleproblemer, er det en god idé at have en tale-sprog patolog evaluere dit barn, så snart du bemærker nogen taleproblemer.