Børns sundhed

Børns ernæring: 10 tips til kræsne

Børns ernæring behøver ikke at være frustrerende. Overvej disse strategier for at undgå magtkampe og hjælpe betyder Æderen i din familie spise en varieret kost.

Har din preschooler nægtede at spise andet end kylling nuggets for de seneste to dage? Eller vil dit barn hellere spille end spise noget overhovedet?

Hvis børns ernæring er et ømt emne i din husstand, er du ikke alene. Mange forældre bekymre sig om, hvad deres børn spiser - og ikke spiser. Men de fleste børn får masser af variation og ernæring i deres kost i løbet af en uge. Indtil dit barns mad præferencer modnes, overveje disse tip til at undgå måltiderne kampe.

Nr. 1: respektere dit barns appetit - eller mangel på en

Hvis dit barn ikke er sulten, skal du ikke tvinge et måltid eller mellemmåltid. Heller ikke de ikke bestikke eller tvinge dit barn til at spise bestemte fødevarer eller rengør hans eller hendes plade. Dette kan kun antændes - eller styrke - en magtkamp over fødevarer. Derudover kan dit barn komme til at associere måltiderne med angst og frustration. Serveres små portioner for at undgå at overbelaste din barn og give ham eller hende mulighed for at selvstændigt bede om mere.

Nr. 2: holde sig til den rutinemæssige

Serveres måltider og snacks på omkring samme tidspunkt hver dag. Giv juice eller mælk med maden, og tilbyde vand mellem måltider og snacks. Tillader dit barn til at fylde op på juice eller mælk i løbet af dagen kan nedsætte hans eller hendes appetit for måltider.

Nr. 3: være tålmodig med nye fødevarer

Små børn ofte røre eller lugte nye fødevarer, og kan endda sætte små bidder i munden, og derefter tage dem ud igen. Dit barn kan have behov gentagen udsættelse for en ny mad, før han eller hun tager den første bid. Opmuntre dit barn ved at tale om en fødevare farve, form, duft og konsistens - ikke om det smager godt. Serveres nye fødevarer sammen med dit barns livretter.

Nr. 4: gøre det sjovt

Serveres broccoli og andre grøntsager med en favorit dip eller sauce. Skær fødevarer i forskellige former med cookie cutters. Tilbyd morgenmadsprodukter til middag. Tjene en række farvestrålende fødevarer.

Nr. 5: rekruttere dit barns hjælp

På købmand, så spørg dit barn til at hjælpe dig vælge frugt, grøntsager og andre sunde fødevarer. Må ikke købe noget, du ikke ønsker dit barn til at spise. Derhjemme, opmuntre dit barn til at hjælpe dig med at skylle grøntsager, røre dej eller indstille bordet.

Se også

Børns ernæring: 10 tips til kræsne

Nr. 6: et godt eksempel

Hvis du spiser en bred vifte af sunde fødevarer, dit barn er mere tilbøjelige til at følge trop.

Nr. 7: være kreativ

Børns sundhed. Børns ernæring: 10 tips til kræsne.
Børns sundhed. Børns ernæring: 10 tips til kræsne.

Tilføj hakket broccoli eller grøn peber til spaghetti sauce, top korn med frugt skiver, eller blandes revet zucchini og gulerødder i gryderetter og supper.

Nr. 8: minimere distraktioner

Sluk for fjernsynet og andre elektroniske gadgets under måltider. Dette vil hjælpe dit barn fokusere på at spise. Husk på, at tv-reklamer også kan opmuntre dit barn til at ønske sukkerholdige fødevarer.

Nr. 9: ikke tilbyder dessert som en belønning

Tilbageholdelse dessert sender det budskab, at dessert er den bedste mad, der måske kun øge dit barns ønske om slik. Du kan vælge én eller to nætter en uge som dessert nætter og springe dessert resten af ​​ugen - eller omdefinere dessert som frugt, yoghurt eller andre sunde valg.

Nr. 10: du skal ikke være en hurtig kok

Forberedelse af et separat måltid for dit barn, efter at han eller hun afviser den oprindelige måltid kunne fremme kræsenhed. Opmuntre dit barn til at bo på bordet for den udpegede måltiderne - selv om han eller hun ikke spise. Hold betjener dit barn sunde valg, indtil de bliver fortrolige og foretrukne.

Hvis du er bekymret for, at kræsenhed er kompromittere dit barns vækst og udvikling, skal du kontakte dit barns læge. Desuden mener optage de typer og mængder af mad dit barn spiser i tre dage. Det store billede kan hjælpe med at lette dine bekymringer. En fødevare log kan også hjælpe dit barns læge afgøre eventuelle problemer. I mellemtiden, så husk at dit barns spisevaner ikke vil sandsynligvis ændre natten - men de små skridt du tager hver dag kan bidrage til at fremme en levetid på sund kost.

Se også