Børns sundhed

Single forælder? tips til at opfostre et barn alene

Raising et barn på egen hånd kan være stressende. Hvis du er en enkelt forælder, forstår at klare det pres, finde støtte og pleje dit barn.

Hvis du opdrage et barn på egen hånd, er du i godt selskab. Enlige forsørgere er mere udbredt end nogensinde. Vide, hvordan man håndtere nogle af de særlige udfordringer, enlige forældre erfaring og hvad du kan gøre for at hæve en glad, sundt barn.

Hvad er de mest almindelige enlige udfordringer?

Børneopdragelse kan være svært under nogen omstændigheder. Uden en partner, er indsatserne endnu højere. Som en enkelt forælder, kan du have det fulde ansvar for alle aspekter af dag-til-dag børnepasning. Dette kan resultere i øget pres, stress og træthed. Hvis du er for træt eller distraheret at være følelsesmæssigt støttende eller konsekvent disciplin dit barn, kan adfærdsmæssige problemer. Hertil kommer, generelt enlige forsørgere har lavere indkomster og mindre adgang til sundhedspleje. Jonglering arbejde og børnepasning kan være økonomisk vanskeligt og socialt isolere. Du kan også bekymre sig om manglen på en mandlig eller kvindelig forældrenes rollemodel for dit barn.

Hvordan kan en enkelt forælder håndtere disse udfordringer?

For at reducere stress i dit single-forældre familie:

 • Vis din kærlighed. Husk at rose dit barn. Giv ham eller hende din ubetingede kærlighed og støtte.
 • Opret en rutine Struktur -. Såsom regelmæssigt planlagte måltider og sengetider - hjælper dit barn vide, hvad de skal forvente.
 • Prioriter tid til familien. Braklægning tid hver dag til at spille, læse eller bare sidde med dit barn.
 • Find kvalitet børnepasning. Selv en ældre søskende til tider kan pleje en yngre søskende, ikke er afhængige af et ældre barn, som din eneste baby sitter. Vær forsigtig med at spørge en ny ven eller partner til at se dit barn. Hvis du har brug for regelmæssig børnepasning, kigge efter en kvalificeret plejepersonale, der kan give stimulation i et sikkert miljø.
 • Sæt rimelige grænser Forklar husorden og forventninger til dit barn -. Såsom at tale respektfuldt og samle op efter dig selv - og være omhyggelig med at håndhæve dem. Arbejde med de andre hjælpere i dit barns liv for at sikre, at du leverer konsekvent disciplin. Overvej at re-evaluere visse grænser, såsom dit barns computer tid eller udgangsforbud, når han eller hun viser evne til at acceptere mere ansvar.
 • Må ikke føle sig skyldig. Må ikke bebrejde dig selv eller ødelægge dit barn til at forsøge at gøre op for at være en enlig forælder.
 • Pas på dig selv. Medtag fysisk aktivitet i din daglige rutine, spise en sund kost og få masser af søvn. Arranger tid til at gøre aktiviteter, du nyder alene eller med nære venner.
 • Lean på andre. Bare fordi du er en enlig forælder betyder ikke, du er nødt til at gøre alting selv. Træn en samkørsel tidsplan med andre forældre. Deltag i en støttegruppe for enlige forældre eller søge sociale ydelser. Ring på betroede kære, venner og naboer om hjælp. Trossamfund kan være nyttige ressourcer, også.
 • Bo positive. Dit humør og attitude kan påvirke dit barn. Det er OK at være ærlig med dit barn, hvis du har en vanskelig tid, men minde ham eller hende om, at tingene vil blive bedre. Prøv at holde din sans for humor, når der beskæftiger sig med hverdagens udfordringer.

Se også

Single forælder? tips til at opfostre et barn alene

Hvordan skal en enlig forælder tale til et barn om separation eller skilsmisse?

Mange enlige forsørgere er resultatet af skilsmisse eller separation. Hvis dette er tilfældet i din familie, så tal med dit barn om de ændringer, du står. Lyt til dit barns følelser og forsøge at besvare hans eller hendes spørgsmål ærligt - undgå unødvendige detaljer eller negativitet omkring den anden forælder. Mind dit barn, at han eller hun gjorde intet for at få skilsmisse eller separation, og at du vil altid elske ham eller hende. En rådgiver kan være i stand til at hjælpe dig og dit barn taler om problemer, frygt eller bekymringer. Prøv at regelmæssigt at kommunikere med dit barns anden forælder om dit barns pleje og velvære til at hjælpe ham eller hende at tilpasse sig.

Hvordan kan en enkelt forælder håndtag dating?

Hvis du er dating, overveje den kendsgerning, at din nye romantiske partner vil have en indvirkning på dit barn. Kig efter en partner, som vil behandle både dig og dit barn med respekt. Overveje at vente, indtil du har etableret et solidt forhold med en person, før der indføres ham eller hende til dit barn. Når du er klar til at gøre introduktionen, forklare dit barn nogle af dine nye partners positive egenskaber. Må ikke forvente, at din nye partner og dit barn til at blive tæt med det samme, dog. Giv dem tid til at komme til at kende hinanden og udvikler et forhold.

Hvordan kan en enkelt forælder afhjælpe manglen på en mandlig eller kvindelig forældrenes rollemodel for et barn?

Børns sundhed. Prioriter tid til familien.
Børns sundhed. Prioriter tid til familien.

Hvis dit barns anden forælder ikke er involveret i hans eller hendes liv, kan du bekymre dig om manglen på en mandlig eller kvindelig forældrenes rolle model i dit barns liv. Sende positive budskaber om det modsatte køn:

 • Kig efter muligheder for at være positiv over det modsatte køn. Påpeg resultater eller positive karakteristika medlemmer af det modsatte køn i din familie, samfundet eller endda medierne. Undgå at foretage brede, negative udsagn om det modsatte køn.
 • Modsige negative stereotyper om det modsatte køn. Del et eksempel på et medlem af det modsatte køn, som ikke passer til stereotype.
 • Medtag i dit liv medlemmer af det modsatte køn, som ikke er romantiske partnere. Opsøge positive relationer med ansvarlige medlemmer af det modsatte køn, som kan tjene som rollemodeller for dit barn. Vis dit barn, at det er muligt at have langsigtede, positive relationer med medlemmer af det modsatte køn.

At være en enlig forælder kan være en udfordrende, men givende oplevelse. Ved at vise din kærlighed og respekt, taler ærligt og opholder positive, kan du mindske stress af en enkelt forældre og hjælpe dit barn trives.

Se også