Børns sundhed

Børnehave parathed: hjælpe dit barn forberede

Børnehave parathed kan være vigtigere end du tror. Find ud af hvordan du kan opmuntre dit barns udvikling og skole succes.

Dit barn er gammelt nok til at begynde børnehave - men han eller hun er klar? Genkend de faktorer, der kan påvirke dit barns børnehave parathed og hvad du kan gøre for at hjælpe ham eller hende lykkes i skolen.

Hvorfor er børnehave parathed vigtigt?

Børnehave markerer starten på et barns formel uddannelse. Et barns første skole erfaringer kan påvirke den måde, han eller hun relaterer til andre for resten af ​​livet. For eksempel kan succes eller fiasko på dette stadium påvirke et barns trivsel, selvværd og motivation. Som et resultat, er det vigtigt at sørge for, at når dit barn begynder skole han eller hun er udviklingsmæssigt klar til at lære og deltage i aktiviteter i klasseværelset.

Hvordan kan jeg se, om mit barn er klar til børnehave?

De fleste skoler bruger cutoff datoer - frister, som et barn skal være en vis alder - at bestemme, hvem der er berettiget til en børnehave klasse. Typisk skal et barn være 5 år før ind børnehave. Alder, er imidlertid ikke den eneste måde at måle et barns børnehave parathed.

Når de forsøger at afgøre, om dit barn er klar til børnehave, skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt han eller hun har mestret specifikke færdigheder. I stedet overveje hans eller hendes vilje til at lære. Hvor godt er dit barn i stand til at kommunikere og lytte? Er dit barn i stand til at komme sammen med andre børn og voksne? Brug din egen intuition som en forælder og konsultere dit barns læge, pædagog og alle andre børnepasning udbydere for nyttige, objektive oplysninger om dit barns udvikling og parathed til skole.

Børns sundhed. Hold dit barn sund.
Børns sundhed. Hold dit barn sund.

Husk på, at nogle skoler også kræve børnene til at tage en børnehave parathedstest at evaluere deres evner. Mens disse tests ikke altid præcise indikatorer for, hvor godt forberedt et barn er i skole, kan du bruge dem som en måde at måle dit barns udvikling i forhold til andre børn i samme alder.

Se også

Børnehave parathed: hjælpe dit barn forberede

Der er fordele at forsinke et barns indskrivning i børnehaven?

Nogle forældre vælger at forsinke et barns indgang til børnehaven, at tro, at et barn kan opnå en fordel i akademikere, atletik eller sociale miljøer ved at være ældre end gennemsnittet for hans eller hendes lønklasse. Dette er også udbredt blandt drenge, der har fødselsdage nær cutoff dato - med forældrene tro deres barn har brug for mere tid til at modnes.

Men forskning tyder på, at børn, der er gamle nok til børnehave, men udskyde tilmelding i et år ikke udfører noget bedre end børn, der kommer ind på det sædvanlige alder - især hvis barnet forbliver i et miljø, hvor parathed ikke blev fremmet. Desuden viser andre undersøgelser, at et barn, der er gammelt for hans eller hendes karakter er i højere risiko for adfærdsmæssige problemer i ungdomsårene.

Hvad kan jeg gøre for at hjælpe mit barn lykkes i børnehave?

Du kan tage mange skridt til at hjælpe dit barn forberede børnehaven. For eksempel:

  • Hold dit barn sund. Sørg for, at dit barn spiser sunde fødevarer, får masser af søvn og besøger lægen på regelmæssig basis. Før starten af ​​børnehaven, skal du sørge dit barn har haft en nylig fysisk eksamen og er up to date på vaccinationer.
  • Udvikle rutiner. Vælg regelmæssige tidspunkter for dit barn til at spise, lege og sove hver dag. Dette vil hjælpe dit barn vide, hvad de skal forvente, og hvad der forventes af ham eller hende.
  • Fremme udviklingen af grundlæggende færdigheder. Arbejd med dit barn til at hjælpe ham eller hende genkende bogstaver, tal, farver og former.
  • Læse, rim og spille spil med dit barn. Lav læse en daglig familie aktivitet. Rimede og lege med dit barn også er vigtige for hans eller hendes udvikling.
  • Expose dit barn til læring erfaringer. Kig efter muligheder for at udvide dit barns horisonter, såsom børnehaven. Tag dit barn til museet eller tilmelde ham eller hende i lokalsamfundet kunst eller videnskab programmer.
  • Tilskynde socialisering. Fremme dit barns sociale udvikling ved at underskrive ham eller hende op til gruppens aktiviteter og invitere venner til at gå på udflugter. Opmuntre dit barn til at dele, udtrykke sine følelser, praksis på skift, og følge enkle anvisninger.
  • Tal om børnehaven. Byg entusiasme og mindske angst ved at forklare, hvad dit barns rutine kan være ligesom i børnehaven. Før skolen starter, tage ham eller hende til skolen og om muligt tjek klasseværelset. Få dit barn er involveret i shopping for skolen tøj.

Se også