Børns sundhed

Acetaminophen og børn: hvorfor dosis matters

En acetaminophen overdosis er alvorlig - og det kan ske nemmere end du måske tror. Her er, hvordan du beskytter dit barn, og hvornår de skal søge akut lægehjælp.

Acetaminophen (Tylenol, andre) har længe været en standard middel mod feber og smerter hos børn. Det er en effektiv og let tilgængelige uden recept. I overskud, kan imidlertid selv gode ting kan være skadelige. Her er, hvad du behøver at vide om acetaminophen overdosis og børn.

Hvordan en acetaminophen overdosis?

En acetaminophen overdosis kan ske i løbet af et øjeblik. Overvej disse scenarier:

 • Du er i en fart Du måske ubevidst give dit barn for meget acetaminophen, hvis du ikke tager sig tid til omhyggeligt at måle medicinen -. Eller hvis du ikke er klar over, at en anden pårørende allerede har givet dit barn en dosis af medicinen.
 • Du kombinerer medicin. Hvis dit barn har forskellige forkølelsessymptomer, kan dit instinkt være at kombinere acetaminophen med en kold retsmiddel. Dette kan være farligt, men fordi mange kolde medicin indeholder allerede paracetamol. Også huske på, at Food and Drug Administration (FDA) fraråder brug af hoste og forkølelse lægemidler til børn yngre end 2 år.
 • Du bruger den forkerte formulering. Du kan forårsage en overdosis, hvis du giver dit barn voksen acetaminophen i stedet for en børns formulering. Selv børnenes versioner af acetaminophen kommer i mange forskellige formuleringer, og dosis varierer for hver enkelt. For eksempel er spædbarn dråber mere koncentreret end den flydende acetaminophen typisk givet til småbørn. Hvis man antager, at begge væsker indeholder den samme mængde medicin, erstatte spædbarn dråber til sirup kunne føre til en acetaminophen overdosis.
 • Du beslutter, at mere er bedre. Hvis du ikke er tilfreds med udførelsen af den anbefalede dosis af acetaminophen, kan du øge dosis eller dens frekvens og forårsage en utilsigtet overdosis.
 • Dit barn fejltagelser medicinen til slik eller juice. Overdosis opstår ofte, når et barn fejltagelser acetaminophen for noget sikkert at spise eller drikke. Sommetider sker, når en voksen forlader flasken åben eller tilgængelige efter at have taget sin egen medicin.

Hvad er de anbefalede acetaminophen doser?

Hvis du giver dit barn acetaminophen, læse etiketten grundigt for at bestemme den korrekte dosis baseret på dit barns vægt. Hvis du ikke kender dit barns nuværende vægt, kan du bruge dit barns alder til at bestemme dosis.

Børns sundhed. Du kombinerer medicin.
Børns sundhed. Du kombinerer medicin.

Generelt kan doser gentages hver fjerde time, men bør ikke gives mere end fem gange i løbet af 24 timer.

For at reducere risikoen for medicineringsfejl producenter er i færd med at ændre koncentrationen af ​​spædbarn dråber til at matche, at af børns væske. Som et resultat, vil doserings retninger for spædbarn dråber ændre sig. Vær opmærksom på, at der kan være et tidspunkt, hvor både de nuværende og nye koncentrationer af spædbarn dråber er til rådighed.

Se også

Acetaminophen og børn: hvorfor dosis matters

Hvor meget acetaminophen er for meget?

For meget acetaminophen overbelaster leverens evne til at behandle stoffet sikkert. En acetaminophen overdosis kan føre til livstruende leverproblemer. Hvor meget acetaminophen er for meget afhænger af barnets alder og vægt. Overvej disse retningslinjer fra den europæiske sammenslutning af giftkontrolcentre:

 • 5 år og yngre. Søge akut lægehjælp, hvis dit barn 5 år eller yngre sluger 91 mg acetaminophen per pund af hans eller hendes vægt (200 mg per kg) i otte timer.
 • . 6 år og ældre Søge akut pleje, hvis dit barn alder 6 eller ældre sluger 91 mg acetaminophen per pund af hans eller hendes vægt (200 mg per kg) eller mindst 10 gram acetaminophen - hvis det er mindre - i 24 timer, eller 68 mg paracetamol per pund af hans eller hendes vægt (150 mg per kg) eller mindst 6 gram acetaminophen - hvis det er mindre - per 24-hour period i 48 timer eller længere.

Hvordan er en acetaminophen overdosis behandles?

Hvis Deres barn tager mere end den anbefalede mængde af acetaminophen, men ikke nok til at forårsage en toksisk reaktion, lægehjælp er ikke sandsynligt nødvendigt. Vær forsigtig, dog. Hvis du er bekymret for en mulig acetaminophen overdosis og mærke tidlige tegn eller symptomer på en overdosis - kvalme, opkastning, sløvhed og mavesmerter inden 24 timer - ringe til din lokale giftkontrolcenter på 800-222-1222 eller søge akut lægehjælp. Hvis det er muligt, skal du notere styrke eller koncentration af paracetamol i produktet til at hjælpe skadestue eller indsatspersonel vurdere dit barn.

På hospitalet vil et barn med acetaminophen overdosis få taget en blodprøve for at afgøre, om koncentrationen i hans eller hendes blod er giftigt. Hvis det er nødvendigt, kan en modgift gives inden for otte til 10 timer efter acetaminophen sluges at vende virkningerne af paracetamol. Venstre ubehandlet, kan en alvorlig acetaminophen overdosis være dødelig inden for et par dage.

Hvordan kan en acetaminophen overdosis forhindres?

Før du giver dit barn acetaminophen, nøje overveje, om han eller hun har brug for det. For eksempel er en feber en almindelig tegn på sygdom, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Faktisk synes feber til at spille en central rolle i at bekæmpe infektioner. Det vigtigste mål for behandling af et barn, der har feber er at forbedre hans eller hendes komfort - ikke til at normalisere hans eller hendes kropstemperatur. Hvis du gør give dit barn acetaminophen, huske på, at det kan tage op til en time at sænke hans eller hendes feber.

Derudover:

 • Følg anvisningerne og vægtbaseret dosisanbefalinger trykt på medicin etiketter.
 • Brug måleapparatet, der kommer med dit barns medicin. Brug ikke husstand teskefulde - som kan variere i størrelse - til at måle væske acetaminophen.
 • Må ikke give dit barn paracetamol, når han eller hun tager anden medicin, der indeholder paracetamol.
 • Giv ikke dit barn voksen formuleringer af paracetamol.
 • Monter børnesikre hætter efter brug medicin og opbevare al medicin ud af dit barns rækkevidde.

Omhyggelig brug af acetaminophen og hurtig behandling i tilfælde af en overdosis kan hjælpe med at forhindre en tragedie.

Se også