Til spædbørn og småbørn sundhed

Præmatur baby? forstå din preemie særlige behov

Hvis du har en for tidligt født baby, forstår de udfordringer din preemie måske står - og husk det er vigtigt at møde dine egne specielle behov.

Hvis dit barn er født for tidligt, kan fødslens mirakel blive overskygget af bekymring om dit preemie sundhed og de mulige langsigtede virkninger af præmatur. Men der er meget du kan gøre for at tage sig af din tidligt født baby - og dig selv - som du ser mod fremtiden.

Din preemie særlige udfordringer

Et tidligt eller for tidligt fødte baby er født før 37 uger af graviditeten er afsluttet. Generelt er det ældre et barn født, jo større er risikoen for komplikationer.

Ved første, kan din tidligt født baby har ringe kropsfedt og har brug for hjælp opretholde kroppens varme. Han eller hun kan græde kun sagte og har problemer med at trække vejret. Fodring af din preemie kan være en udfordring. Gulfarvning af hud og øjne (gulsot), lavt blodsukker, og mangel på røde blodlegemer til at transportere ilt til dit barns væv (anæmi) er mulige. Mere-alvorlige bekymringer kan omfatte infektion, episoder af stoppet vejrtrækning (apnø), og blødning i hjernen. Nogle preemies har nedsat hørelse eller syn. Andre oplever udviklingsmæssige forsinkelser, indlæringsvanskeligheder, motoriske underskud eller adfærdsmæssige, psykologiske eller kroniske helbredsproblemer. Mange stiller sig imidlertid indhente og opleve normal sund udvikling.

Pas godt på dit preemie

Din preemie særlige behov kræver særlig pleje, sandsynligvis i en neonatal intensivafdeling (NICU). I nogle tilfælde har brug for en for tidligt født baby at blive transporteret til et hospital, der kan yde specialiseret pleje. Den medicinske team pleje din baby vil gøre alt, hvad de kan for at hjælpe dit barn trives. Din rolle som forælder er afgørende, også.

  • Find ud af om din preemie tilstand Usikkerhed kan være skræmmende -. Som kan skærme, respiratorer og andre typer udstyr i NICU. Skriv dine spørgsmål ned og søge svar, når du er klar. Læs materiale fra hospitalet, eller gøre din egen forskning. Jo mere du ved, jo bedre vil du være i stand til at håndtere situationen.
  • Del dine observationer og bekymringer. Hvis du bemærker ændringer i din preemie tilstand, så fortæl din babys lægehold højre væk.
  • Etabler din mælk udbuddet. Modermælk indeholder proteiner, der hjælper med at bekæmpe infektion og fremme væksten. Selvom din preemie måske ikke være i stand til at brødføde fra din bryst eller en flaske i første omgang, kan modermælk gives på andre måder - eller fryses til senere brug. Begynde at pumpe så hurtigt efter fødslen som muligt. Sigt at pumpe mindst seks til otte gange om dagen, rund-the-clock. Også spørge dit barns læge om dit barns behov for tilskud - enten i form af modermælk berigelse eller preterm modermælkserstatning.
  • Tilbring tid med din baby. Tal med din baby i kærlige toner og røre ham eller hende ofte. Læsning til din baby kan også hjælpe dig føle sig tættere på ham eller hende. Når dit barn er klar, vugge ham eller hende i dine arme. Hold din baby under din kjortel eller skjorte til at tillade hud-mod-hud kontakt. Lær at fodre, ændre og lindre din preemie. Hvis du er bekymret for at forstyrre intravenøse rør eller monitor ledninger, så spørg dit barns lægehold om hjælp. Overvej at tilpasse dit barns seng med en særlig tæppe eller familie billeder.

Se også

Præmatur baby? forstå din preemie særlige behov

At tage sig af dig selv

Du koncentrerer sig om dit barn nu, men husk, at du har særlige behov, også. At passe godt på dig selv, vil hjælpe dig med at tage den bedste pleje af din preemie.

  • Tillad masser af tid til at helbrede. Måske brug for mere tid til at komme fra rigor af fødsel, end du forestillet sig. Spis en sund kost, og få så meget hvile som du kan. Når din sundhedspleje udbyder giver dig OK, få tid til fysisk aktivitet, også.
  • Anerkend dine følelser. Forvent at føle glæde, sorg, vrede og frustration. Du kan fejre succeser en dag, kun for at opleve tilbageslag næste. Giv dig selv lov til at tage det en dag ad gangen. Husk, at du og din partner eller ægtefælle kan reagere på stress og angst forskelligt, men du begge ønsker, hvad der er bedst for din baby. Holde taler og støtte hinanden i løbet af denne stressende tid.
  • Tag en pause, når du har brug for det. Hvis du forlader hospitalet, før din baby, bruge din tid derhjemme til at forberede din babys ankomst. Dit barn har brug for dig, men det er vigtigt at afbalancere tid på hospitalet med tid til dig selv og resten af ​​din familie.
  • Vær ærlig overfor din babys søskende. Hvis du har andre børn, forsøge at besvare deres spørgsmål om den nye baby simpelthen. Du kan måske forklare, at deres lillesøster eller bror er syg, og du er bekymret. Berolige dine børn, at barnets sygdom ikke er deres skyld. Hvis dine børn ikke lov til at se barnet i NICU, vise dem billeder.
  • Accepter hjælp fra andre. Tillad venner og kære til at passe ældre børn, lave mad, rent i huset eller køre ærinder. Lad dem vide, hvad der ville være mest nyttigt.
  • Søge støtte. Omgiv dig med at forstå venner og kære. Tal med andre NICU forældre. Overveje at deltage i en lokal støttegruppe for forældre til preemies, eller tjek online communities. Søge professionel hjælp, hvis du føler deprimeret eller du kæmper for at klare dine nye ansvarsområder.

Bringe baby hjem

Når det er tid til at bringe din baby hjem, kan du føler lettet, ophidset - og ængstelig. Efter dage, uger eller måneder på hospitalet, kan det være skræmmende at forlade on-site support af dit barns læge holdet bag. Husk, at når du tilbringe mere tid med din baby, vil du bedre forstå, hvordan de kan opfylde hans eller hendes behov og dit forhold vil vokse stærkere.

Før du forlader hospitalet, overveje at tage et kursus i spædbarn CPR. Sørg for at du har det godt omsorg for dit barn, især hvis du bliver nødt til at bruge specielle skærme derhjemme eller give din baby ekstra ilt eller andre behandlinger. Stille så mange spørgsmål, som du har brug for. Intet er fjollet eller ligegyldig, når det kommer til pleje af din baby. Planlæg opfølgende besøg med dit barns læge, og finde ud af, hvem de skal ringe til, hvis du har spørgsmål eller bekymringer i mellemtiden.

Fordi sidder semireclined i en autostol kan øge risikoen for vejrtrækningsproblemer eller en langsom hjerterytme, muligvis dit barn har brug for at blive overvåget i hans eller hendes bil sæde før udskrivelse fra hospitalet. Når du har OK at bruge en autostol, kun bruge den under kørsel. Desuden skal du ikke placere din baby i en rygsæk eller andre opretstående positionering udstyr - som kan gøre det sværere for ham eller hende til at trække vejret - indtil du taler med din babys læge.

Til spædbørn og småbørn sundhed. Find ud af om din preemie tilstand.
Til spædbørn og småbørn sundhed. Find ud af om din preemie tilstand.

For at måle din tidlig barns udvikling, bruge hans eller hendes korrigerede alder - dit barns alder i uger minus det antal uger, han eller hun var for tidligt. For eksempel, hvis dit barn blev født otte uger for tidligt i en alder af seks måneder dit barns korrigeret alder er 4 måneder.

Du vil altid huske dit barns tid på hospitalet. Nu værner mulighed for at begynde at gøre minderne derhjemme.

Se også