Omskæring (han)

Definition

Omskæring er kirurgisk fjernelse af hud, der dækker spidsen af ​​penis. Omskæring er ret almindeligt, at nyfødte drenge i visse dele af verden, herunder Europa. Omskæring efter den nyfødte periode er muligt, men det er en mere kompliceret procedure.

For nogle familier er omskæring et religiøst ritual. Omskæring kan også være et spørgsmål om familie tradition, personlig hygiejne eller forebyggende sundhedspleje. For andre, dog omskærelse synes unødvendig eller skæmmende. Efter omskæring, er det generelt ikke muligt at genskabe udseendet af en uomskårne penis.

Se også

Hvorfor det er gjort

Omskæring er et religiøst eller kulturelt ritual for mange jødiske og islamiske familier, samt visse oprindelige stammer i Afrika og Australien. Omskæring kan også være et spørgsmål om familie tradition, personlig hygiejne eller forebyggende sundhedspleje. Nogle gange er der er et medicinsk behov for omskæring, som når forhuden er for stram til at blive trukket tilbage (tilbagetrukket) over glans. I andre tilfælde, især i visse dele af Afrika, er omskæring anbefales til ældre drenge eller mænd til at reducere risikoen for visse seksuelt overførte infektioner.

Den Europæiske Academy of Pediatrics (AAP) siger, at fordelene ved omskæring opvejer risiciene. Men AAP anbefaler ikke rutinemæssig omskæring for alle mandlige nyfødte. AAP forlader omskæring beslutning op til forældrene - og støtter anvendelsen af ​​bedøvelsesmidlet til spædbørn, der har proceduren.

Omskæring kan have forskellige sundhedsmæssige fordele, herunder:

 • Nemmere hygiejne. Omskæring gør det enklere at vaske penis. Vask under forhuden af ​​uomskårne penis er generelt nem, dog.
 • Nedsat risiko for urinvejsinfektioner. Den samlede risiko for urinvejsinfektioner hos mænd er lav, men disse infektioner er mere almindelige i uomskårne mænd. Alvorlige infektioner tidligt i livet kan føre til nyreproblemer senere.
 • Nedsat risiko for seksuelt overførte infektioner. Omskåret mænd kan have en lavere risiko for visse seksuelt overførte infektioner, herunder HIV. Alligevel dyrke sikker sex er fortsat afgørende.
 • Forebyggelse af penis problemer. Indimellem kan forhuden på en omskåret penis være vanskeligt eller umuligt at trække (forhudsforsnævring). Dette kan føre til betændelse i forhuden eller penishovedet.
 • Nedsat risiko for peniscancer. Selvom kræft i penis er sjældent, det er mindre almindelige i omskårne mænd. Desuden er livmoderhalskræft mindre udbredt i de kvindelige seksuelle partnere af omskårne mænd.

Omskæring er måske ikke være en mulighed, hvis visse blod-koagulation lidelser er til stede. Desuden kan omskæring ikke være passende for tidligt fødte babyer, der stadig kræver lægebehandling på hospitalet planteskole.

Omskæring påvirker ikke fertiliteten, er heller ikke omskæring generelt menes at forbedre eller forringe seksuel nydelse for mænd eller deres partnere.

Se også

Risici

De mest almindelige komplikationer forbundet med omskæring er blødning og infektion. Bivirkninger forbundet med anæstesi er mulige.

Sjældent kan omskæring resultere i forhud problemer. For eksempel:

 • Forhuden kan være skåret for kort eller for lang
 • Forhuden måske ikke heler ordentligt
 • Den resterende forhuden kan vedhæfte til enden af ​​penis, der kræver mindre kirurgisk reparation

Se også

Hvordan du forbereder

Før omskæring, vil lægen forklare risici og fordele ved proceduren. Uanset om du planlægger at have din søn omskåret, eller du forfølge omskæring for dig selv, vil du sandsynligvis nødt til at give skriftligt samtykke til proceduren.

Se også

Hvad du kan forvente

Under proceduren
Nyfødt omskæring sker ofte på hospitalet planteskole, normalt inden for en til 10 dage efter fødslen.

For nyfødte omskæring, vil din søn ligge på ryggen med arme og ben behersket. Efter penis og omkringliggende område er renset, vil et bedøvelsesmiddel indsprøjtes i bunden af ​​penis eller anvendt til penis som en creme. En særlig klemme eller plastring vil blive knyttet til penis og forhuden vil blive fjernet. Bagefter vil penis være dækket med en salve, såsom vaseline, og indpakket løst med gaze. Proceduren tager normalt omkring 10 minutter.

Omskæring er ens for ældre drenge og voksne. Men måske den procedure skal gøres under fuld narkose med yderligere skridt, såsom suturering, for at forhindre overdreven blødning.

Efter indgrebet
Det tager normalt omkring syv til 10 dage for penis til at helbrede. Spidsen af ​​penis er sandsynligvis øm i starten, og penis kan se røde, hævede eller stødt. Du vil måske bemærke en gul skorpe på spidsen af ​​penis så godt.

Hvis din nyfødte er kræsen som bedøvelsesmiddel aftager, hold ham blidt - være omhyggelig med at undgå at lægge pres på penis.

Det er OK at vaske penis, da det heler. Til nyfødte, ændre bandagen hver bleskift, og anvende en DAB af vaseline til spidsen af ​​penis til at holde det fra at klæbe til bleen. Skift dit barns ble ofte, og sørg for, at bleen er løst spændt. Hvis der er en plastik ring i stedet for en bandage, vil det falde ud på egen hånd - som regel inden for omkring en uge. Når penis heler, vaske det med sæbe og vand under normal badning.

Problemer efter omskæring er ualmindelige. Kontakt lægen, hvis:

 • Normal vandladning ikke genoptages inden 12 timer efter omskæring
 • Der er vedholdende blødning eller rødme omkring spidsen af ​​penis
 • Der er ildelugtende afløb fra spidsen af ​​penis
 • Den plastring forbliver på plads to uger efter omskæring

Se også