Til spædbørn og småbørn sundhed

Amning vs Formula-fodring: Hvad er bedst?

Fordelene ved amning er godt etableret. Overveje mulighederne for at støtte amning - og hvordan man håndterer følelser af skyld, hvis du ikke kan eller beslutte ikke at amme.

Amning er den optimale måde at fodre en nyfødt. Afhængig af omstændighederne, dog måske forskellige faktorer føre dig til at overveje formel-fodring. Her Jay Hoecker, MD, emeritus pædiatri specialist på universitetet, Rochester, Minn, besvarer vigtige spørgsmål om amning og formel-fodring.

Hvor længe skal jeg amme min baby?

Hvor længe du vælger at amme dit barn er op til dig. Eksklusiv amning anbefales typisk for de første seks måneder efter fødslen - og fortsatte indtil mindst alderen 1 i kombination med fast føde. Modermælk indeholder den rigtige balance af næringsstoffer til din baby og øger dit barns immunsystem. Det betragtes som den gyldne standard for spædbarn ernæring.

Er yderligere næring nødvendigt?

Spørg dit barns læge om D-vitamintilskud til baby, især hvis du er udelukkende ammer. Modermælk er måske ikke give nok D-vitamin, som hjælper din baby optage kalk og fosfor - næringsstoffer, der er nødvendige for stærke knogler.

Hvad kan jeg gøre for at fremme en vellykket amning?

At tage sig af dig selv, kan gå en lang vej mod at fremme en vellykket amning. Spis en sund kost, drikke masser af væske og hvile så meget som muligt. For at øge din selvtillid, lære så meget som du kan om amning. Holde miljøet rolig og afslappet. Kig på din partner og andre kære for støtte. Må ikke være bange for at bede om hjælp. Venner, der har succes ammet kan være en god kilde til information. Amning konsulenter er tilgængelige på mange hospitaler og klinikker. Dit barns læge kan være i stand til at hjælpe, også.

Se også

Amning vs Formula-fodring: Hvad er bedst?

Hvad hvis amningen ikke virker?

Hvis du kæmper, så spørg en amning konsulent eller dit barns læge om hjælp. Hvis dit barns læge er bekymret for, at dit barn ikke modtager tilstrækkelig næring eller hydrering, kan han eller hun foreslår at supplere med formel. Modermælk er den ideelle mad til babyer - og den bedste måde at holde en baby sundt - men korrekt ernæring og hydrering er absolut nødvendigt.

Er modermælkserstatning udgør nogen risiko for et barn?

Kommercielle modermælkserstatninger indeholder ikke de immunitet-styrke elementer af modermælk. For de fleste børn, er modermælk også lettere at fordøje end formel. Ved forberedelse som dog modermælkserstatning understøtter sunde babyer, der har typiske kostbehov. En baby, der har særlige ernæringsmæssige behov kan kræve en særlig formel.

Kan jeg kombinere amning og formel-fodring?

Til spædbørn og småbørn sundhed. Amning vs Formula-fodring: Hvad er bedst?
Til spædbørn og småbørn sundhed. Amning vs Formula-fodring: Hvad er bedst?

Eksklusiv amning anbefales typisk for de første seks måneder efter fødslen. Nogle mødre er i stand til at kombinere amning og formel-fodring - især efter amning er veletableret.

Hvis jeg vælger ikke at amme, hvordan skal jeg håndtere de resulterende følelser?

Hvis du overvejer formel-fodring, gøre din forskning, så du kan træffe en informeret beslutning. Derefter fokusere på nærende og plejende din baby - i stedet for at føle sig skyldig eller boligen på andre negative følelser. Du kan også dele dine følelser med din læge, dit barns læge eller andre i din støtte cirkel. Husk, forældreskab er et eventyr, der kræver valg og kompromiser. Hvad tæller er at gøre det bedste du kan, når du står over for denne nye udfordring.

Se også