Seksuel sundhed

Testosteron terapi: nøgle til mandlige vitalitet?

Overvejer testosteron terapi til at hjælpe dig til at føle yngre og mere energisk, som du alder? kender de risici, før du foretager din beslutning.

Mulighederne for testosteron terapi er lokkende - øge din muskelmasse, skærpe din hukommelse og koncentration, øge din libido og forbedre din energi niveau. Efterhånden som du bliver ældre, kan testosteron terapi lyde som den ultimative anti-aging formel. Alligevel de sundhedsmæssige fordele af testosteron terapi for aldersrelaterede fald i testosteron er ikke så klar, som de kan synes. Find ud af, hvad der er kendt - og ikke kendt - om testosteron terapi for normal aldring.

Hvad er testosteron?

Testosteron er et hormon, der produceres primært i testiklerne. Testosteron bidrager til at opretholde mænds:

 • Knogletæthed
 • Fedtfordeling
 • Muskelstyrke og masse
 • Produktionen af ​​røde blodlegemer
 • Sexlyst
 • Sædproduktion

Hypogonadisme er en sygdom, hvor kroppen ikke er i stand til at producere normale mængder af testosteron på grund af et problem med testiklerne eller hypofysen, der styrer testiklerne. Testosteron substitutionsterapi kan forbedre de tegn og symptomer på lavt testosteron i disse mænd. Læger kan ordinere testosteron injektioner, piller, plastre eller geler.

Hvad sker der med testosteron niveauer med alderen?

Testosteron topper i løbet af ungdomsårene og tidlige voksenalder. Efterhånden som du bliver ældre, dit testosteron-niveau falder gradvist - typisk omkring 1 procent om året efter 30 år. Det er vigtigt at fastslå, i ældre mænd, hvis et lavt testosteron-niveau er simpelthen på grund af nedgangen i normal aldring eller hvis det er på grund af en sygdom (hypogonadisme).

Er et naturligt faldende testosteron-niveau forårsager de tegn og symptomer på ældning?

Ikke nødvendigvis. Mænd kan opleve mange tegn og symptomer, som de bliver ældre, og nogle kan forekomme som et resultat af lavere testosteron niveauer og kan omfatte:

 • Ændringer i den seksuelle funktion Dette kan omfatte nedsat seksuel lyst, færre spontane erektioner -. Såsom under søvn - og infertilitet.
 • Ændringer i søvnmønster. Sommetider lavt testosteron forårsager søvnløshed eller andre søvnforstyrrelser.
 • Fysiske ændringer. Forskellige fysiske forandringer er mulige, herunder øget kropsfedt, reduceret muskel bulk og styrke, og nedsat knogletæthed. Hævede eller ømme bryster (gynækomasti) og hårtab er mulige. Du kan opleve hedeture og har mindre energi, end du er vant til.
 • Følelsesmæssige ændringer. Lavt testosteron kan bidrage til et fald i motivation eller selvtillid. Du kan føle dig trist eller deprimeret, eller har problemer med at koncentrere sig eller huske ting.

Det er vigtigt at bemærke, at nogle af disse tegn og symptomer er en normal del af aldring. Andre kan være forårsaget af forskellige underliggende faktorer, herunder medicin bivirkninger, problemer med skjoldbruskkirtlen, depression og overdreven brug af alkohol. En blodprøve er den eneste måde at diagnosticere et lavt testosteron-niveau.

Se også

Testosteron terapi: nøgle til mandlige vitalitet?

Kan testosteron terapi fremmer ungdom og vitalitet?

Testosteron terapi kan bidrage til at vende effekten af ​​hypogonadisme, men det er uklart, om testosteron terapi ville have nogen gavn for ældre mænd, der ellers er sunde.

Selv om nogle mænd tror, ​​at tage testosteron medicin kan hjælpe dem til at føle sig yngre og mere energisk som de bliver ældre, har kun få grundige undersøgelser undersøgt testosteron terapi i mænd, der har sunde testosteron niveauer - og nogle små undersøgelser har afsløret blandede resultater. For eksempel raske mænd, der tog testosteron medicin i en undersøgelse øget muskelmasse, men ikke vinde styrke.

Hvad er risikoen for testosteron terapi for normal aldring?

Testosteron terapi har forskellige risici. For eksempel kan testosteron terapi:

 • Bidrage til søvnapnø - en potentielt alvorlig søvnforstyrrelse, hvor vejrtrækningen gentagne gange stopper og starter
 • Få din krop til at gøre alt for mange røde blodlegemer (polycytæmi), hvilket kan øge risikoen for hjertesygdomme
 • Årsag acne eller andre hudreaktioner
 • Stimulere noncancerous vækst af prostata (godartet prostatahyperplasi) og eventuelt stimulere væksten af ​​eksisterende prostatakræft
 • Forstør bryster
 • Begræns sædproduktionen eller forårsager testikel svind

Bør du tale med din læge om testosteron terapi?

Hvis du spekulerer på, om testosteron terapi kan være rigtige for dig, så tal med din læge om de risici og fordele. En medicinsk tilstand, der fører til en usædvanlig nedgang i testosteron kan være en grund til at tage supplerende testosteron. Men behandling normal aldring med testosteron terapi er i øjeblikket ikke tilrådeligt.

Se også