Tør orgasme

Definition

Tør orgasme opstår, når en mand når seksuelle klimaks, men fritager ikke (ejakulere) sæd - den væske, der bærer sæd ud af penis - eller frigiver meget lidt sæd.

Tør orgasme er normalt ikke skadeligt, men det kan forstyrre en mands evne til at blive far til et barn.

Årsager

I yngre mænd, kan tør orgasme opstå efter gentagne orgasmer. Der er en midlertidig fravær af sæd, så lidt eller intet kommer ud af penis. Dette er ikke en grund til alarm, og generelt forbedres efter et par timers hvile.

I nogle tilfælde af tør orgasme, går sæd ind i blæren i stedet for ud gennem penis under seksuel klimaks. Dette er kendt som retrograd ejakulation og er oftest en konsekvens af medicinske procedurer, især prostata kirurgi. Det kan også være forårsaget af visse medikamenter og sundhedsmæssige forhold.

I andre tilfælde af tør orgasme, mænd ikke producerer nok sæd til at ejakulere på grund af genetiske abnormiteter i det reproduktive system.

Underliggende årsager til tør orgasme nævnes:

Årsager vist her, er ofte forbundet med dette symptom. Arbejd med din læge eller andet sundhedspersonale for en præcis diagnose.

Hvornår skal se en læge

I de fleste tilfælde er tør orgasme ikke skadeligt. Men tal med din læge om det at være sikker din tilstand ikke er forårsaget af en underliggende problem, der kræver opmærksomhed. Hvis du har tørre orgasmer, og forsøger at blive far til et barn, kan du brug for behandling for at få din partner gravid.