Kvinders sundhed

Sundhedsmæssige problemer for lesbiske: forebyggelse først

Forstå vigtige sundhedsspørgsmål for lesbiske - mod seksuelt overførte infektioner til depression - og få tips til at tage ansvaret for dit helbred.

Alle kvinder har visse sundhedsmæssige risici. Kvinder, der har sex med kvinder står over for en øget risiko for specifikke sundhedsmæssige bekymringer, dog. Selvom dine individuelle risiko er formet af mange faktorer uden for din seksuelle orientering og praksis - herunder familiens historie og alder - det er vigtigt at forstå almindelige sundhedsmæssige problemer for lesbiske og trin, du kan tage for at holde sig sund.

Beskyt dig selv mod seksuelt overførte infektioner

Visse seksuelt overførte infektioner - såsom human papillomavirus (HPV), bakteriel vaginose og trichomonas - kan spredes mellem kvinder. Oral sex og seksuel adfærd involverer digital-vaginal eller digital-anal kontakt, især med fælles penetrerende sexlegetøj, kan sprede infektioner så godt. Kvindelig seksuel kontakt er også en mulig måde at blive smittet med hiv, den virus, der forårsager aids.

For at beskytte dig mod seksuelt overførte infektioner:

 • Få testet og få din partner testes ikke har ubeskyttet sex, medmindre du er sikker på at du og din partner ikke er smittet med HIV eller andre seksuelt overførte infektioner -. Om du har sex med en mand eller en kvinde. Test er vigtigt, fordi mange mennesker ikke ved, at de er smittet, og andre måske ikke være ærlige om deres helbred.
 • Brug et kondom eller anden beskyttelse under oralsex bruge en split-åben kondom, dental dæmningen -. Et lille stykke af latex - eller plastic wrap. Deler ikke sexlegetøj, og holde dem sikkert ved at beskytte dem med et kondom, og rense dem før og efter hver brug.
 • Være monogame. Anden pålidelig måde at undgå seksuelt overførte infektioner er at bo i et langsigtet gensidigt monogamt forhold med en partner, der ikke er inficeret.
 • Overvej stoffet Truvada. I juli 2012 godkendte Food and Drug Administration (FDA) anvendelse af lægemidlet Truvada for at mindske risikoen for seksuelt overført hiv-smitte hos dem, der har høj risiko. Truvada anvendes også som en hiv-behandling sammen med andre medikamenter.

  Kvinders sundhed. Få testet og få din partner testet.
  Kvinders sundhed. Få testet og få din partner testet.

  Når det bruges til at hjælpe med at forhindre hiv-smitte, Truvada er kun relevant, hvis din læge er sikker på at du ikke allerede har en HIV eller hepatitis B-infektion. Medikamentet skal også tages dagligt, nøjagtigt som foreskrevet. Og det bør kun bruges sammen med andre forebyggende strategier såsom brug af kondom hver gang du har sex.

  Truvada er ikke for alle. Hvis du er interesseret i Truvada, tale med din læge om de potentielle risici og fordele, og om det er det rigtige for dig.

 • Begræns mængden af alkohol du drikker, og ikke bruger narkotika. Hvis du er under indflydelse, er du mere tilbøjelige til at tage seksuelle risici. Hvis du vælger at bruge injektionsmedicin deler ikke nåle.
 • Få vaccineret. Vaccinationer kan beskytte dig mod HPV samt hepatitis A og hepatitis B, alvorlige lever infektioner, som kan spredes gennem seksuel kontakt.
 • Fortsat være på vagt. Der er ingen kur mod hiv / aids, og mange seksuelt overførte infektioner, såsom HPV og genital herpes. Den bedste måde at holde sig sund, er at beskytte dig selv.

Tackle depression

Lesbiske og biseksuelle kvinder kan være en højere risiko for depression og angst. Desuden kan unge, der identificerer sig selv som lesbisk, bøsser, biseksuelle eller transseksuelle har en højere risiko for depression og selvmordsforsøg. Medvirkende faktorer kan omfatte social fremmedgørelse, diskrimination, afvisning af deres kære, misbrug og vold. Problemet kan være mere alvorlige for lesbiske kvinder, der forsøger at skjule deres seksuelle orientering og dem, der mangler social støtte.

Venstre ubehandlet, kan depression føre til risikabel seksuel adfærd og en nedadgående spiral af følelsesmæssige, adfærdsmæssige, sundhed og endda juridiske og finansielle problemer. Hvis du tror du kan blive deprimeret, så tal med din læge eller søge hjælp fra en mental sundhed udbyder. Hvis du er tilbageholdende med at søge behandling, betro sig en betroet ven eller elskede. Deling af dine følelser kan være det første skridt mod at få behandling.

Se også

Sundhedsmæssige problemer for lesbiske: forebyggelse først

Søge hjælp for stofmisbrug

Lesbiske og biseksuelle kvinder måske står over for unikke risikofaktorer for stofmisbrug, såsom:

 • Stress forbundet med passerer som en heteroseksuel eller kommer ud
 • Trauma grund mobning, vold, misbrug eller selvstændig misbrug
 • Virkning af sexisme og diskrimination
 • Afhængige barer eller klubber for socialt samvær og gensidig støtte

Hvis du har en stofmisbrug bekymring, så husk, at hjælpen er til rådighed. Lokale lesbisk, bøsser, biseksuelle og transseksuelle sundhed, mental sundhed eller medborgercentre ofte give stofmisbrug behandling. Organisationer såsom Bøsser og Lesbiske Medical Association kan også give henvisninger.

Genkend vold

Vold kan påvirke nogen i et intimt forhold. Advarselsskilte er specifikke for lesbiske eller biseksuelle kvinder kan omfatte en partner, der:

 • Truer med at fortælle venner, kære, kolleger eller medlemmer af lokalsamfundet din seksuelle orientering eller kønsidentitet
 • Fortæller dig, at myndighederne ikke vil hjælpe en homoseksuel, biseksuel eller transseksuelle personer
 • Fortæller dig, at forlade forholdet betyder, at du indrømmer, at homoseksuelle relationer er afvigende
 • Fortæller dig, at vold ikke kan forekomme i homoseksuelle forhold, eller at kvinder ikke kan være voldelig

Opholder sig i et voldeligt forhold kan forlade dig deprimerede, angste og håbløse. Hvis du ikke ønsker at oplyse din seksuelle orientering, kan du være mindre tilbøjelige til at søge hjælp efter et overfald. Alligevel er den eneste måde at bryde den onde cirkel af vold i hjemmet er at skride til handling - jo før jo bedre. Hvis du er et mål for vold, fortæller nogen om misbruget, uanset om det er en ven, elsket, sundhedspleje udbyder eller en anden tæt kontakt. Overveje at kalde en vold hotline og skabe en plan for at forlade dit misbruger.

Gør rutinemæssig sundhedspleje en prioritet

Nogle lesbiske og biseksuelle kvinder kæmper for at finde en læge vidende om lesbisk sundhedsspørgsmål og med hvem de føler sig behageligt at diskutere deres behov og bekymringer. At tage ansvaret for dit helbred, skal du kigge efter en læge, der placerer dig på brugervenlighed og opfordrer til diskussion af seksuelle problemer. Identificer dig selv som lesbisk eller biseksuel, og spørge om rutinemæssige screeninger anbefales til kvinder i din aldersgruppe - såsom blodtryk og kolesterol målinger, og screeninger for brystkræft og livmoderhalskræft. Hvis du ikke er i en langsigtet, gensidigt monogamt forhold, planlægge regelmæssige screeninger for seksuelt overførte infektioner. Del eventuelle andre sundhedsmæssige problemer, du måtte have med din læge så godt. Tidlig diagnose og behandling med til at fremme langsigtede sundhed.

Du kan også tage hjerte i en plan afsløret i juni 2011 af Department of Health og Human Services at forbedre indsamlingen af ​​data, der sporer helbred og erfaringer af mennesker, der identificerer sig selv som lesbisk, bøsser, biseksuelle eller transseksuelle. Indsamlingen af ​​sådanne oplysninger forventes at bidrage til at løse de unikke sundhedsmæssige behov lesbisk, bøsser, biseksuelle og transseksuelle samfund.

Se også