Kvinders sundhed

Brystimplantater: saltvand vs Silicone

Undre sig over forskellene mellem saltvand og silikone brystimplantater? risikoen for brystimplantater? hvad sker der, hvis en implantat brud? få svar på disse spørgsmål og meget mere.

Hvis du overvejer brystimplantater, kan du spekulerer på, hvordan at vælge mellem saltvand fyldt og silikone gel-fyldte implantater. Her er hjælp til at vurdere mulighederne.

Hvad er forskellen mellem saltvand og silikone brystimplantater?

Saltvand og silikone brystimplantater begge har en ydre silikone shell. Implantaterne er forskellige i materiale og konsistens, dog.

Saline brystimplantater
Saltvand implantater er fyldt med sterilt saltvand. De er indsat tomme, og derefter fyldt, når de er på plads.

Saltvand brystimplantater er tilgængelige for kvinder 18 og ældre for brystforstørrelse og kvinder i alle aldre til brystrekonstruktion.

Silikonebrystimplantater
Silikoneimplantater er præ-fyldt med silikone gel - en tyk, klæbrig væske, der nøje efterligner fornemmelsen af ​​menneskets fedt. De fleste kvinder føler, at brystimplantater af silikone ser ud og føles mere som naturligt brystvæv.

Silikone brystimplantater er tilgængelige for kvinder 22 og ældre for brystforstørrelse og kvinder i alle aldre til brystrekonstruktion.

Hvad er risikoen for brystimplantater?

Saltvand og silikone brystimplantater udgøre lignende risici, herunder:

 • Arvæv, der forvrænger formen af ​​brystimplantat (kapselkontraktur)
 • Brystsmerter
 • Infektion
 • Ændringer i brystvorten og bryst sensation, som regel midlertidige
 • Implantat lækage eller brud

Korrigering nogen af ​​disse komplikationer kan kræve yderligere operation, enten for at fjerne eller udskifte implantater.

Hvad sker der, hvis et implantat brister?

Hvis et implantat brud strategi kunne variere afhængigt af, om implantatet er saltvand eller silikone.

Ruptured saltvand implantat
Hvis en saltvand brystimplantater brud, vil implantatet deflatere - forårsager ramte bryst at ændre i størrelse og form.

Den lækkende saltvandsopløsning vil blive absorberet af kroppen uden at udgøre nogen sundhedsrisiko, men du skal nok bruge operation for at fjerne silikone skallen. Hvis du ønsker det, kan et nyt implantat sandsynligvis blive indsat på samme tid.

Ruptured silikone implantat
Hvis en silikone brystimplantater brud, kan du ikke mærke med det samme - eller nogensinde - fordi enhver fri silikone tendens til at forblive fanget i fibrøst væv (kapsel), der danner omkring implantatet. Dette er kendt som en tavs brud.

Kvinders sundhed. Saltvand brystimplantater.
Kvinders sundhed. Saltvand brystimplantater.

Utætte silikone gel menes ikke at forårsage systemiske eller langvarig helbredsproblemer - som brystkræft, reproduktive problemer eller bindevævssygdom, såsom rheumatoid arthritis. Alligevel kan en bristet silikone brystimplantat sidste ende medføre brystsmerter eller ændring i konturen eller formen af ​​brystet.

Hvis dette sker, vil din læge sandsynligvis anbefale kirurgisk fjernelse. Hvis du ønsker det, kan et nyt implantat normalt blive indsat på samme tid.

Hvis en MR-scanning registrerer et implantat brud, men du ikke har nogen tegn eller symptomer, kan det være op til dig og din læge til at afveje risici og fordele ved at holde implantatet på plads, eller have det fjernet.

Se også

Brystimplantater: saltvand vs Silicone

Er sikkerheden af ​​brystimplantater aktivt overvåget?

Både saltvand og silikone brystimplantater anses for sikre for brystforstørrelse og brystrekonstruktion. Langsigtede opfølgende undersøgelser om nye enheder - hvor forskerne kigge efter tegn på fortsat sikkerheden og effektiviteten af ​​saltvand og silikone brystimplantater - er i gang.

Hvilke faktorer skal jeg overveje, før at få brystimplantater?

Hvis du tænker på brystforstørrelse eller rekonstruktion, er det vigtigt at forstå, hvad det betyder at have brystimplantater. Ud over at ændre dit udseende, så husk at:

 • Brystimplantater vil ikke forhindre, at dine bryster fra sagging. At rette sagging bryster, du måske nødt til at overveje et brystløft foruden brystforstørrelse.
 • Brystimplantater er ikke garanteret til at vare et helt liv. Implant brud er en mulighed. Desuden vil dine bryster fortsætte med at alder efter augmentation - og faktorer såsom vægtøgning eller vægttab kan yderligere ændre den måde, dine bryster ser ud. Enhver af disse spørgsmål kan føre til yderligere kirurgi.
 • Mammografi kan være mere kompliceret. Hvis du har brystimplantater, kan rutinemæssige mammografi kræve yderligere, specialiserede synspunkter.
 • Du har måske brug rutinemæssige MR-scanninger. Food and Drug Administration anbefaler overvågning silikoneimplantater med rutinemæssig MRI scanner hvert andet år, første gang tre år efter den oprindelige implantat kirurgi. Debatten fortsætter dog, om fordelen ved rutinemæssige MR-scanninger retfærdiggør omkostningerne. Der er også en bekymring for, at rutinemæssige MR-scanninger har potentiale til at føre til unødvendige operationer.
 • Brystimplantater kan hæmme amning. Nogle kvinder er i stand til at amme efter brystforstørrelse, mens andre ikke er.
 • Forsikring ikke dække brystimplantater Medmindre det er medicinsk nødvendige -. Såsom behovet for implantatet genopbygning efter en mastektomi - brystforstørrelse måske ikke dækket af din forsikring planen. Vær forberedt på at håndtere eventuelle udgifter, der ledsager brystforstørrelse, inklusive relaterede indgreb eller fremtidige imaging tests.
 • Du har måske brug for ekstra operation efter brystimplantat fjernelse. Hvis du beslutter dig for at få din implantater fjernet, skal du måske et brystløft eller en anden korrigerende operation for at hjælpe dine bryster bibeholder en æstetisk tiltalende udseende.

Hvad er den nederste linje?

Baseret på dit bryst anatomi, kropsbygning og andre faktorer, kan din kirurg anbefale en type implantat over en anden for optimale kosmetiske resultater. Men i sidste ende valget mellem saltvand og silikone er op til dig.

Se også