Vaginal blødning efter sex

Definition

Vaginal blødning efter sex betyder blødning under sex eller lige efter at have samleje, når du ikke menstruation eller ikke forventer at blive menstruation. Vaginal blødning efter sex oftest udvikler sig i kvinder i alderen 20 og 40 år.

Din livmoderhals - den smalle, nederste ende af din livmoder - er normalt kilden til vaginal blødning anlagt den ved sex, især før overgangsalderen. Selv hvis du har en sund livmoderhalsen, nok friktion under samleje kan forårsage blødninger. Betændelse i livmoderhalsen eller anden abnormitet kan også resultere i blødning.

I de fleste tilfælde er vaginal blødning efter sex resultatet af uskadelige cervikale ændringer, hvoraf mange ikke kræver behandling.

Årsager

Hvis du er præmenopausale, og du oplever vaginal blødning efter sex nu og da, men ikke ofte, er det sandsynligvis ikke noget for at få alt for bekymrede over. Vaginal blødning efter sex kunne tyde livmoderhalskræft, men hvis du har haft normale resultater på rutinemæssige Pap-tests, er det mere sandsynligt, at årsagen er en anden tilstand.

Hvis du er postmenopausale imidlertid vaginal blødning af enhver slags som unormalt, indtil det er blevet evalueret, og en årsag bestemmes.

Vaginal blødning efter sex kan skyldes:

Årsager vist her, er ofte forbundet med dette symptom. Arbejd med din læge eller andet sundhedspersonale for en præcis diagnose.

Hvornår skal se en læge

Hvis du er præmenopausale og du har sjældent episoder af vaginal blødning efter sex - og du har haft normale resultater på rutinemæssige Pap-tests - du behøver ikke at se din læge, der skal evalueres. Hvis vaginalblødning generer eller bekymrer dig, kan du lave en aftale med din læge for at få det tjekket ud.

Hvis du er postmenopausale, skal vaginal blødning på ethvert tidspunkt blive evalueret. Under atrofiske vaginitis eller andre symptomer på vaginal tørhed kan være årsagen til, at du oplever vaginal blødning efter sex. Din bedste chance er at rådføre sig med din læge for at være sikker på, at årsagen til vaginal blødning ikke er noget alvorligt.