Penisimplantater

Definition

Penisimplantater er anordninger placeret inde i penis til at tillade mænd med erektil dysfunktion (ED) for at få en erektion. Penis implantater er typisk anbefales efter andre behandlinger for ED mislykkes.

Der er to hovedtyper af penis implantater, halvstive og oppustelige. Hver type af penis implantat virker anderledes og har forskellige fordele og ulemper.

Placeringen af ​​penis implantater kræver operation. Inden du vælger penisimplantater, sørge for du forstår, hvad kirurgi indebærer, herunder mulige risici, komplikationer og opfølgende pleje.

Se også

Hvorfor det er gjort

For de fleste mænd, kan erektil dysfunktion med held behandles med medicin eller brug af en penis pumpe (vakuum konstriktion enhed). Du kan overveje penisimplantater hvis du ikke er en kandidat til andre behandlinger, eller du ikke kan få en erektion tilstrækkelig til seksuel aktivitet ved hjælp af andre metoder.

Penis implantater kan også anvendes til behandling af alvorlige tilfælde af en tilstand, der forårsager ardannelse inde i penis, hvilket fører til buede, smertefulde erektioner (Peyronies sygdom).

Penis implantater er ikke for alle. Din læge kan advare mod penisimplantater hvis du har:

 • ED, der er situationsbestemt, resultatet af et forhold konflikt eller potentielt reversible
 • En infektion, såsom en lungeinfektion eller urinvejsinfektion
 • Dermatitis, sår eller hudlæsioner på din penis eller pungen

Husk, at mens penisimplantater tillader mænd at få en erektion, de ikke øger den seksuelle lyst eller sensation. De fleste penisimplantater også vil ikke gøre din penis større, end det naturligvis er på tidspunktet for operationen. Faktisk kan din penis være lidt kortere end det plejede at være.

Se også

Risici

Risiko for penis implantat kirurgi omfatter:

 • Infektion. Som med enhver operation, er infektion en mulighed. Du kan være en øget risiko for infektion, hvis du har en rygmarvsskade eller diabetes. Mænd, der har brug for yderligere kirurgi for at justere eller udskifte et implantat (revision kirurgi) er også større risiko for infektion.
 • Implant problemer. Nye penis implantat designs er pålidelige, men i sjældne tilfælde implantaterne might funktionsfejl. Kirurgi er nødvendigt at fjerne, reparere eller erstatte et brækket implantat.
 • Indre erosion eller vedhæftning. I nogle tilfælde kan et implantat klæbe til huden inde i penis eller slides væk huden indefra penis. Sjældent, et implantat bryder gennem huden. Disse problemer er undertiden knyttet til en infektion.

Behandling af en infektion
Infektioner efter penis implantat kirurgi opstår typisk i de første par uger eller seks måneder til to år senere. Tidlige infektioner kan forårsage hævelse af pungen, pus oprustning og feber. Senere infektioner kan indebære vedvarende eller tilbagevendende langvarige smerter. Operation for at fjerne implantatet er sandsynligvis nødvendigt at behandle en infektion. Udskiftning af en penis implantat kan være kompliceret og kan føre til opbygning af arvæv og et fald i penis længde.

Se også

Hvordan du forbereder

I første omgang vil du tale med din læge eller en urolog om penis implantater. Under dit besøg, vil din læge sandsynligvis:

 • Gennemgå din sygehistorie. Vær forberedt på at besvare spørgsmål om nuværende og tidligere medicinske tilstande, især din oplevelse med ED. Tal om noget medicin du tager eller har taget for nylig, samt eventuelle operationer, du har haft.
 • Gøre en fysisk eksamen. At sikre penisimplantater er de bedste muligheder for dig, vil din læge gøre en fysisk eksamen, herunder en komplet urologiske eksamen. Din læge vil bekræfte tilstedeværelsen og arten af ​​ED, og ​​sørg for, at dine ED ikke kan behandles på anden måde. Han eller hun vil også forsøge at afgøre, om der er nogen grund til, at penis implantat kirurgi kan forårsage komplikationer. Din læge vil også undersøge muligheden for at bruge dine hænder, da nogle penisimplantater kræver større håndelag end andre.
 • Diskuter dine forventninger. Sørg for at du forstår, hvad proceduren omfatter, og den type penis implantat, der passer dig bedst. Din læge vil også forklare fordele og risici, herunder potentielle komplikationer. Ideelt set vil du medtage din partner i diskussionen med din læge.

Typer af penisimplantater
Der er to hovedtyper af penisimplantater:

 • Oppustelige implantater. Oppustelige enheder, den mest almindelige type af penis implantat bruges, kan være oppumpet til at skabe en erektion og deflateret på andre tidspunkter. Tredelt oppustelige implantater bruger en væskefyldt reservoir implanteret under bugvæggen, en pumpe og en tømningsventil placeret inde i pungen, og to oppustelige cylindre inde i penis. At opnå en erektion, du pumpe væsken fra reservoiret ind i cylindrene. Bagefter du slipper ventilen inde i pungen at dræne væsken tilbage i reservoiret. Den todelte model fungerer på en lignende måde, men væskebeholderen er del af pumpen implanteret i pungen.
 • Halvstive stænger. Halvstive enheder er altid fast. Penis kan bøjes væk fra kroppen til seksuel aktivitet og mod kroppen for at skjule. En indstillelig penis implantat er en halvstiv enhed med en central række af segmenter holdes sammen med en fjeder på hver ende. Det kan opretholde opadgående og nedadgående positioner bedre end andre halvstive stænger kan.

Andre særlige design kan give øget længde eller passer en forkortet penis. Nogle oppustelige penis implantater fås også med antibiotika belægninger, som kan medvirke til at reducere risikoen for infektion.

Sammenligning implantattyper
Når du vælger hvilken type penis implantat er det rigtige for dig, overveje dine personlige præferencer og din sygehistorie. Din læge kan foreslå en type design over en anden baseret på faktorer som din alder, risiko for infektion, og sundhedsmæssige betingelser, skader eller medicinske behandlinger, du har haft i fortiden.

Type implantat Pros Cons
Tre-delt oppustelige
 • Opretter den mest naturlige, stive erektion
 • Giver flaccidity når deflateret
 • Kræver den mest omfattende operation for enhver implantat
 • Har flere dele, der kunne funktionsfejl end ikke nogen anden implantat
 • Kræver et reservoir inde i maven
Todelt oppustelige
 • Kræver en mindre kompliceret operation end gør tredelte implantat
 • Giver flaccidity når deflateret
 • Deflation kræver mindre fingerfærdighed end gør et tredelt implantat
 • Kræver mere omfattende operation end ikke en halvstiv implantat
 • Er mekanisk mere kompliceret end en halvstiv implantat
 • Giver mindre fast erektioner end ikke en tredelt implantat
Halvstive stang
 • Er let at kirurgisk implantere
 • Har en lille chance for fejlfunktion på grund af det lille antal dele
 • Er let at bruge for dem med begrænset psykisk eller håndelag
 • Resultater i en penis, der altid er lidt stiv
 • Lægger konstant pres på indersiden af ​​penis, der kan forvolde skade
 • Kan være svært at skjule under tøjet

Se også

Hvad du kan forvente

Penis implantat kirurgi er normalt gøres på en operation center eller hospital. Din læge kan give dig medicin for at gøre dig bevidstløs under operationen (narkose), eller medicin, der blokerer smerte i den nedre del af kroppen (spinal anæstesi).

Din læge vil give dig IV antibiotika for at forebygge infektion. Operationsstedet vil også blive barberet umiddelbart før operation for at reducere risikoen for infektion.

Under operationen
Et rør (kateter) kan indsættes i blæren via din penis til at indsamle urin på et tidspunkt under operationen. Din kirurg vil gøre et snit under penishovedet ved foden af ​​penis eller i underlivet. Dernæst vil din kirurg strække svampet væv i penis, der normalt ville fyldes med blod under en erektion. Dette væv er inde i hver af de to hule kamre kaldes corpora cavernosa.

Din kirurg vil vælge den rigtige størrelse implantat og placere implantatet cylindre inde i penis. Alle størrelser er tilpasset til netop dine kropsmål.

Hvis din læge er implantere en todelt oppustelig enhed, bliver en pumpe og ventil placeret inde i pungen. For en tredelt enhed, vil din læge også implantere en væskebeholder under bugvæggen via en intern snit.

Når enheden er på plads, vil din kirurg sy indsnit lukket. Penis implantat kirurgi sædvanligvis tager 45 minutter til en time.

Efter operationen
Efter penis implantat kirurgi, vil du sandsynligvis nødt til at tage medicin for at lindre smerter efter operationen. Mild smerte kan vare ved i flere uger. Du skal muligvis også til at tage antibiotika for at forebygge infektion i en uge. Din læge kan anbefale at holde din penis op på din underlivet og peger mod din navle under helingsprocessen for at forhindre nedadgående krumning.

Din læge vil give specifikke instruktioner om, hvornår du kan genoptage normale aktiviteter. De fleste mænd kan genoptage anstrengende fysisk aktivitet og seksuel aktivitet omkring fire til seks uger efter operationen. På dette tidspunkt, kan din læge anbefale fuldt oppumpning og tømning oppustelige penisimplantater to gange om dagen for at give dig øve bruge dem og strække området omkring cylindrene.

Se også

Resultater

Selvom penis implantater er den mest invasive og mindst ofte valgt behandling af erektil dysfunktion, de fleste mænd, og deres partnere rapport tilfredshed med enhederne.

Se også